nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV en SmartFin Capital kondigen de verkoop aan van Newtec aan ST Engineering uit Singapore

27 mrt 2019
newtec-pmv

PMV en SmartFin Capital, een Europees Private Equity fund dat investeert in Europese techbedrijven, kondigen vandaag de strategische verkoop aan van hun portefeuillebedrijf Newtec aan ST Engineering uit Singapore.

De vergoeding van €250 miljoen (ongeveer S$383m) op een cashvrije en schuldenvrije basis voor de voorgestelde overname is betaalbaar in cash.

“Newtec is altijd al de voorloper geweest in het ontwerp en productie van satellietcommunicatietechnologie “, zegt Jurgen Ingels, managing director van Smartfin Capital en lid van de raad van bestuur van Newtec. “Deze combinatie vormt een hefboom voor beide bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe producten die een nieuw tijdperk zullen inluiden binnen de sector en klanten over de hele wereld zullen servicen. De deal is ook een bevestiging van de Belgische techscene en van het hoge niveau van onze werknemers.”

Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV en voorzitter van de raad van bestuur van Newtec zegt:”We zijn trots dat we sinds 2012 hebben bijgedragen aan de groei van Newtec, waardoor ze hun state of the art technologie versneld konden ontwikkelen. ST Engineering zal blijven investeren in Newtec in België om het zo te positioneren als het Europese centrum voor de satellietcommunicatie-industrie.”

“Onze gezamenlijke investering sinds begin 2017 was een geweldige tocht van financiële geestesgenoten, een perfect voorbeeld van een samenwerking tussen publieke en private investeringsmaatschappijen die samen toegevoegde waarde creëren” aldus Roald Borré en Jurgen Ingels.

ST Engineering Ltd. (SGX:STE) is een geïntegreerde engineeringgroep gespecialiseerd in luchtvaart, elektronica, vastelandsystemen en de marinesector, met een markt van ongeveer € 7,5 miljard. Het is eigenaar van een van Newtec’s belangrijkste Amerikaanse concurrenten ‘iDirect’. In die zin is de closing van de transactie nog het voorwerp van goedkeuring in het kader van de wetgeving op anti-trust en buitenlandse beleggingen door de bevoegde overheden. Dat kan 3 tot 6 maanden duren.

PMV en SmartFin zijn referentie-aandeelhouders van Newtec. De verkopers werden geadviseerd door Cresco en Merodis.

OVER NEWTEC

Newtec is een Belgisch satelliettechnologiebedrijf dat innovatieve platformen ontwerpt, ontwikkelt en produceert voor het ‘grondsegment’ van satellietcommunicatiesystemen gericht op de distributie van video/televisie, telefonie en data/internet over satelliet.

Het bedrijf heeft een uitgebreide portfolio van satellietcommunicatietechnologieën en hardware zoals modems, terminals en hub systemen. Daarvoor bieden zij ook de installatie en het onderhoud aan, waarbij ze focussen op een brede markt zoals Broadcast, Broadband, Mobility (cf. Aero, Maritime, Oil Rigs, etc.), Cellular Backhaul & Trunking (mobiel), Consumer & Enterprise VSAT, Government & Defense en hun respectievelijke toepassingen.

Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Sint-Niklaas met productiefaciliteiten in Erpe-Mere. Daarnaast heeft het bedrijf R&D centra in Duitsland (Berlijn) en Frankrijk (Brest) en internationale kantoren in de VS (Stamford), Singapore, China (Beijing), Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en Brazilië (Sao Paulo).

OVER SMARTFIN

SmartFin is een mid-late stage Private Equity fonds gericht op snel groeiende bedrijven in technologieën met een focus op Europa en het Verenigd Koninkrijk. SmartFin heeft een open-ended investeringsfilosofie en is specifiek gericht op disruptieve techbedrijven met een sterk waardecreatiepotentieel in snel groeiende marktsegmenten. SmartFin is opgericht door Jürgen Ingels, Bart Luyten en Thomas Depuydt.

 

CONTACT:

Frank Kindt, Communicatiemanager PMV, 0032472420790, frank.kindt@pmv.eu

Jurgen Ingels, CEO SmartFin Capital, 0032473890464, jingels@smartfinvc.com