nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV en SmartFin Capital nemen significant belang in Newtec. Vlaamse technologieparel verankerd en klaar voor verdere groei

27 jan 2017
newtec-logo-pmv

Newtec werd in 1985 opgericht door twee ingenieurs met een visie: Dirk Breynaert en Jean-Marie Maes. Hun visie heeft geleid tot de creatie van een bedrijf dat een pionier is op het gebied van satellietcommunicatie. De specialisatie in R&D maakte de weg vrij voor een indrukwekkend overzicht aan innovaties, partnerschappen, standaardisaties en erkenningen van de industrie.

Newtec speelt een cruciale rol in de wereldwijde sector van satellietcommunicatie. Meer dan
2 miljard mensen kijken elke dag naar televisiebeelden dankzij Newtec-technologie. Omroepen, satellietoperatoren en telecombedrijven over de hele wereld vertrouwen immers op Newtec-apparatuur om hun digitale televisietransmissieketens uit te baten. Technologische innovatie is de motor achter de sterke groei van Newtec.

Met meer dan 300 medewerkers wereldwijd en eigen vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, de VS, Brazilië, Singapore, Dubai en China is Newtec een voorbeeld van groei door internationalisering.

PMV heeft sinds 2012 bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Newtec via een risicodragend investeringskrediet van 16 miljoen euro dat deel uitmaakte van een R&D-project van meer dan 50 miljoen euro, een zware investering die nu duidelijk zijn vruchten begint af te werpen. Over de periode 2014 tot 2016 realiseerde Newtec een zeer sterke groei met een omzetstijging van 62% tot 72 miljoen euro.

Samen met Smartfin Capital zet PMV nu een volgende stap om het succes en de verdere groei van Newtec te ondersteunen. De verwachte wereldwijde groei van de satellietcommunicatie-industrie en de introductie van nieuwe producten en applicaties stelt Newtec in staat ambitieuze groeiverwachtingen te koesteren voor de komende jaren.

SmartFin Capital en PMV nemen elk een belang van 26% in Newtec.

Roald Borré, Head of Equity Investment bij PMV zegt: “Newtec is een ambitieuze Vlaamse innovator die bewijst dat het mogelijk is om uit te groeien tot een wereldspeler in een belangrijke sector. De voorbije jaren hebben wij samen met het bedrijf een zeer mooie weg afgelegd en zijn dan ook zeer verheugd dat wij samen met het onze nieuwe partner SmartFin het bedrijf kunnen begeleiden bij een volgende stap in zijn groei.”

Jürgen Ingels, Managing Partner at SmartFin Capital stelt: “Wij zijn zeer blij met deze nieuwe investering van Smartfin Capital. Newtec is een van de weinige verborgen Belgische parels. Een bedrijf met ‘smart technology’, een sterke focus, een fantastisch team en vooruitstrevende technologie. Newtec is een scale-up-bedrijf dat het potentieel heeft om uit te groeien tot een echt groot bedrijf. Wij kijken er naar uit om samen met het management en PMV actief mee te werken om deze ambitie te realiseren.”

De kopers werden begeleid door Cresco en GrantThornton. De verkopers werden bijgestaan door Merodis, Eubelius en Laurius.

OVER PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle ondernemingen van bij de prille start tot en moet groei en internationalisering. Zij realiseert met en voor de overheid, en andere partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen.

OVER SMARTFIN CAPITAL

SmartFin Capital is een private equity-fonds dat gericht is op het ondersteunen en uitbouwen van Europese groeibedrijven in baanbrekende SmartTech en FinTech, op basis van een langetermijnstrategie. SmartFin Capital werd in december 2014 opgericht door Jürgen Ingels (ex Clear2Pay), Bart Luyten (ex Sniper Investments), Edward Schiettecatte (ex Jefferies & Co) en Stefan Dierckx (Projective).

OVER NEWTEC

Newtec is een Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Sint-Niklaas. Wereldwijd is Newtec vertegenwoordigd door haar regionale kantoren in de VS, Singapore, China, de Verenigde Arabische Emiraten en Brazilië. Newtec heeft een eigen productiefaciliteit in Erpe-Mere en R&D-afdelingen in Frankrijk en Duitsland. Newtec telt meer dan 300 teamleden wereldwijd, met meer dan 28 verschillende nationaliteiten.

Het klantenbestand van Newtec bestaat uit een breed scala van organisaties en bedrijven zoals omroepen (bijv. CNN, BBC, NBC of VRT), satellietoperatoren (bijv. SES, Intelsat, Eutelsat of Arabsat), systeembehuizers en netbeheerders.

MEER INFO

Els Baele
Director Marketing Communication Newtec
T 03 610 8497
eba@newtec.eu 

Frank Kindt
woordvoerder PMV
M 0472 420 790