nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV financiert 1 op 3 bedrijven uit Technology Fast 50 van Deloitte

14 nov 2019
deloitte-pmv

Deloitte maakt jaarlijks een lijst van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. Maar liefst 14 van de 34 Vlaamse ondernemingen uit de lijst werden door PMV gefinancierd. Ook bij de 10 finalisten van Deloittes Rising Star-competitie zijn twee ondernemingen met PMV-financiering. Die Rising Star-competitie is een erkenning voor veelbelovende start-ups die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector. De winnaars worden vandaag bekendgemaakt. “De cijfers bevestigen onze rol als financier van ondernemende en innovatieve Vlaamse ondernemingen”, aldus Michel Casselman, algemeen manager van PMV.

De Technology Fast 50-award gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf van België: welke onderneming maakte de voorbije vier jaar procentueel de sterkste omzetstijging? Deloitte maakt vandaag de winnaar bekend tijdens een prijsuitreiking en een netwerkevent om technologie-ondernemers samen te brengen met de CEO’s, investeerders en ondernemers. Deloitte wil op die manier de kruisbestuiving en technologische innovatie in België nog meer stimuleren.

VLAAMS ECOSYSTEEM

Maar liefst 14 van de 34 Vlaamse bedrijven konden rekenen op PMV-financiering, of slaagden erin hun financieringsnood te vervullen mede dankzij een waarborg die PMV verstrekte. Twee bedrijven vonden financiering bij een fonds waarin ook PMV is vertegenwoordigd. Het PMV-aandeel wekt geen verbazing bij Michel Casselman, algemeen manager van PMV: “Niet alleen bewijst de Technology Fast 50-ranking dat ons land zeer succesvolle, innovatieve en disruptieve technologiebedrijven telt. Dat meer dan een derde van de Vlaamse bedrijven de weg naar PMV vond, bevestigt de performantie van het Vlaamse ecosysteem voor de financiering en ondersteuning van innovatie en ondernemerschap. Ik ben er zeker van dat heel wat start-ups daardoor in de toekomst een voortrekkersrol kunnen gaan spelen, wanneer ze bovendien de juiste beslissingen nemen om hun business op te schalen en hun team uit te breiden.”

RISING STAR

Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector maken kans op de Rising Star-prijs. Uit maar liefst 61 kandidaten selecteerde een jury onder leiding van Duco Sickinghe, CEO van Fortino Capital, 10 finalisten die vandaag opnieuw moeten pitchen. Met Unifly en Epilog is PMV ook in deze categorie sterk vertegenwoordigd door twee bedrijven die het financierde.