nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV financiert de verdere groei van de groep Noordvlees Van Gool

18 okt 2016
noordvlees-pmv

Voor de financiering van haar groei en investeringen doet de groep Noordvlees Van Gool een beroep op PMV. Dankzij een bedrijfslening van PMV beschikt de groep over een solide financiële basis om haar groeitraject verder te zetten.

In samenwerking met de West-Vlaamse groep Vanden Avenne bouwt de groep Noordvlees Van Gool momenteel een nieuw state of the art slachthuis in Oevel met een jaarlijkse slachtcapaciteit van 2,5 miljoen varkens. Het nieuwe slachthuis voldoet aan de hoogste normen inzake de verwerking van afvalwater en het beperken van milieu- en geurhinder. Het project, een investering van 30 miljoen euro, betekent een belangrijke economische meerwaarde voor Vlaanderen en zal op termijn ruim 100 nieuwe jobs in de regio creëren.

Eind 2015 kreeg Noordvlees Van Gool als één van de enige Belgische varkensslachthuizen een licentie voor het exporteren van varkensvlees naar China. China is de grootste consument van varkensvlees ter wereld en met 1,4 miljard consumenten een belangrijke afzetmarkt voor de groep Noordvlees Van Gool. De huidige varkensstapel is er momenteel ruim onvoldoende om aan de groeiende vraag naar vers, veilig en

kwaliteitsvol varkensvlees te voldoen. Noordvlees Van Gool verscheept nu al wekelijks tientallen containers varkensvlees naar China vanuit zijn vestiging in Kalmthout. Het verwachte exportcijfer naar China is 56.000 ton per jaar. Op termijn zal de Chinese, en bij uitbreiding de Aziatische markt, goed zijn voor 20% tot 25% van de totale export van het bedrijf.

De groep Noordvlees Van Gool is één van de grootste varkensslachthuizen in België. Het bedrijf met hoofdzetel in Kalmthout is actief in het aankopen van slachtrijpe varkens om die vervolgens te slachten en te versnijden tot halve karkassen voor de verkoop op de internationale markten. Verder is zij ook marktleider in de valorisatie van het zogenaamde vijfde kwartier, namelijk de productie en de verwerking van rode organen, darmen, poten, varkenskoppen, beenderen etc. De groep realiseert een omzet (2015) van 220 miljoen euro en stelt een 150-tal mensen tewerk.

Dirk Nelen, CEO van de groep Noordvlees Van Gool: “Wij zijn erg opgetogen met het vertrouwen dat PMV in ons stelt om onze verdere groei waar te maken. Het nieuwe slachthuis in Oevel, dat we samen met de groep Vanden Avenne bouwen, is een duidelijke indicator van het groeitraject van Noordvlees Van Gool. Door dit nieuwe slachthuis zullen wij onze export nog kunnen verhogen, wat ook een positief verhaal is voor de Belgische landbouwsector en de Belgische varkenstelers.”

Michel Casselman, algemeen manager PMV: “Met Noordvlees Van Gool investeren wij in een bedrijf dat continu investeert en innoveert om competitief te blijven in een uitdagende sector. Wij zijn verheugd om een belangrijke rol te kunnen spelen in de verdere uitbouw van één van de ambassadeurs van Vlaanderen wereldwijd.”

MEER INFO

Frank Kindt
Woordvoerder PMV
M 0472 420 790

 

Dirk Nelen
CEO Noordvlees Van Gool
T 03 666 70 80
E dirkn@van-gool.be
W www.van-gool.be