nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV gaat een strategisch partnerschap aan met flanders.bio

17 jun 2019
flanders_bio-pmv

PMV gaat per 1 juni 2019 een strategisch partnerschap aan met flanders.bio. Via het partnerschap met de clusterorganisatie onderstreept PMV haar engagement om innovation in Life Sciences in Vlaanderen te faciliteren.

“Een strategische partner worden van flanders.bio is een voor de hand liggende keuze die het belang van een bloeiend Vlaams biowetenschappelijk ecosysteem voor PMV onderstreept. Als één van de meest actieve investeerders in de biowetenschappen in Vlaanderen erkennen we het belang van innovatie en waardecreatie door ondernemingen die nieuwe oplossingen zoeken voor onvervulde medische behoeften, of landbouw duurzamer maken. In de life sciences-sector is toegang tot financiering van het grootste belang om innovatieve ideeën om te zetten in commercieel waardevolle productmogelijkheden die een diepgaande impact hebben op het dagelijks leven. Als financier voelen we ons dan ook vereerd om een strategische partner te worden van de grootste life sciences-ledenorganisatie in Vlaanderen, een netwerk van meer dan 350 bedrijven die actief zijn in de hele waardeketen. We willen actief bijdragen tot het verder profileren van Vlaanderen als een toonaangevende Europese life sciences-hub”, zegt Chris De Jonghe, hoofd Life Sciences & Care bij PMV en bestuurslid van Flanders.bio sinds 2016.

GEMEENSCHAPPELIJKE VISIE

“We zijn erg blij met PMV als nieuwe strategische partner van flanders.bio. We delen de gemeenschappelijke visie dat ondernemerschap en innovatie cruciaal zijn voor de toekomst van het Vlaamse life sciences-ecosysteem. Met dit partnership versterken we onze expertise om onze leden te ondersteunen, van bij de opstart en bij de verdere groeifasen. De voorbije jaren is flanders.bio geëvolueerd van een cluster-organisatie die biotechnologiebedrijven vertegenwoordigt, promoot en verbindt, naar een meer inhoudelijke gedreven organisatie die een sleutelspeler wil zijn in het life sciences-ecosysteem. Onze strategische partnerships zijn essentieel in de ontwikkeling van die strategische langetermijnvisie om het life sciences-ecosysteem in Vlaanderen verder te versterken”, voegt Pascale Engelen, co-algemeen directeur bij flanders.bio, toe.

OVER FLANDERS.BIO

flanders.bio is een dynamische, ledengedreven organisatie met meer dan 350 leden uit binnen- en buitenland. Ze helpt haar leden waarde te creëren door het organiseren van netwerk- en opleidingsactiviteiten, het ondersteunen van de internationalisering, het leveren van diensten en het opbouwen van expertise. flanders.bio en haar leden willen de trotse pleitbezorgers zijn van een wereldwijd gerespecteerd ecosysteem in de levenswetenschappen. flanders.bio wordt ondersteund door een aantal strategische partners: Flanders Investment & Trade, IQVIA, Janssen Pharmaceutica, KBC Securities, Modis, PwC, QbD, Select, VIB, Flanders Innovation & Entrepreneurship en Flanders Investment & Trade.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.flanders.bio.