nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV helpt internationale groei versnellen van IOT-cloudplatform WMW

wmw-pmv

De internet-of-thingstoepassingen van 6 nationale netwerkoperatoren en voor meer dan 30 bedrijven die actief zijn als systeemintegrator? Die zijn ontwikkeld door een Belgisch groeibedrijf: WMW. Met zijn applicatieplatformtechnologie en de lening van 1 miljoen euro die het bedrijf van de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) kreeg, wil WMW zijn internationale groei versterken en zijn team uitbreiden.

 

SLIMME WMW-APPS IN DE HELE WERELD

Een telecommunicatiebedrijf uit Qatar dat met apps alle gebouwen in het land slim wil maken. Een bedrijf in Myanmar dat apps gebruikt om watermeters, straatverlichting en afvalophaling en -verwerking te regelen en te beheren. Corona-apps die wereldwijd meer dan 200.000 werknemers van bedrijven, organisaties en overheden veilig zullen houden en social distancing garanderen. Ze hebben 1 ding gemeen: de apps zijn ontwikkeld door WMW en draaien op hun IoT-platformtechnologie.

1 MILJOEN EURO VOOR INTERNATIONALE GROEI

De razendsnelle groei is ook PMV niet ontgaan. Ze investeren 1 miljoen euro in WMW via een achtergestelde lening. “Deze ronde met PMV en de huidige running business moeten ons in staat stellen ons team te verdriedubbelen en onze internationale groei te versnellen. Over een jaar willen we een grotere kapitaalronde doen. Zo willen we de samenleving nog een stuk vlotter laten lopen: het verkeer monitoren, productieketens optimaliseren, goederen tracken, … En voor meerwaarde zorgen in de energiesector. Ik denk daarbij aan de value added ontwikkeling voor slimme elektrische laadpalen, slimme gebouwen en energienetwerken”, zegt Bert Vanaken, CEO van WMW.

“WMW is een veelbelovend en dynamisch bedrijf met een sterke positionering in een competitieve markt. Het heeft zich snel ontwikkeld en veel interesse opgewekt bij internationale spelers. We zijn blij dat we met financiering door PMV de internationale groeistrategie kunnen ondersteunen”, aldus Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV.

ALLE MOGELIJKHEDEN BENUTTEN

“Waarom? De nieuwe IoT-markt staat nog in zijn kinderschoenen. Door nieuwe connectiviteitstechnologieën is de potentiële markt verbreed en geëxplodeerd. Er is gigantisch veel potentieel dat nog niet wordt gebruikt. Connected sensoren gaan ook veel langer mee en zijn veel goedkoper dan vroeger, waardoor veel meer bedrijven en markten er toegang toe hebben. Maar bedrijven kennen de duizenden nieuwe gebruiksmogelijkheden vaak nog niet en weten zelfs nog niet wat ze met IoT willen doen. Kunnen antwoorden op vragen die nog niet gesteld zijn is altijd de grote drijfveer geweest. Daarenboven zitten bij WMW alle toepassingen onder 1 dak. We bieden alle mogelijke IoT-oplossingen aan om elk denkbaar IoT-toestel aan te sluiten op 1 geïntegreerd IoT-cloudplatform. Zo kunnen we voor 1 bedrijf alles van toegangscontrole over monitoring van de luchtkwaliteit tot afvalbeheer bouwen.”

SNELLE ONTWIKKELING, 100% OP MAAT

Hoe WMW dat doet? De framework-aanpak van WMW combineert de vrijheid van code met de snelheid van een modulair systeem. Samen met de 108 oplossingen die het platform al heeft, kan het zo heel snel nieuwe apps volledig op maat programmeren en in gebruik nemen. Terwijl de ontwikkeling van oplossingen in andere systemen al snel 4 maanden duurt, doet WMW daar vaak amper 4 dagen over. En dankzij het platform en de gigantische databank erachter kunnen verschillende WMW-apps met elkaar communiceren om de mogelijkheden van een nieuwe app enorm uit te breiden. Zo kunnen bedrijven snel hun aanbod verbeteren, hun processen efficiënter maken en hun groei een boost geven.

 

OVER WMW

WMW is platformtechnologie die via het Internet of Things (IoT) data, mensen, productieprocessen en communicatiekanalen met elkaar verbindt. Het IoT-applicatieplatform dat zowel in de cloud als on site draait, verzamelt en verwerkt data en levert die via apps, dashboards & API’s aan bedrijven om hun controle te geven over hun mensen en bedrijfsactiva. WMW wordt gebruikt door bedrijven zoals Sumitomo Group, Cisco, Capita, Ooredoo, enkele autobouwers en Brussels Airport.

Meer weten?

Neem contact op met founder  Bert Vanaken op +32 498 52 04 79

Contact bij PMV: Frank Kindt, Communicatiemanager PMV, frank.kindt@pmv.eu, +32 472 42 07 90