nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV in nieuwe investeringronde van blockchainpionier

9 apr 2019
t-mining-pmv

De Antwerpse blockchain start-up T-Mining heeft een nieuwe financieringsronde afgerond met PMV als investeerder. Het bedrijf van Nico Wauters wil nieuwe toepassingen ontwikkelen op basis van decentrale technologie zoals blockchain. 

Zowel bestaande als nieuwe investeerders bevestigden hun vertrouwen in het bedrijf. Naast verschillende bestaande aandeelhouders komt nu ook Taste Invest, het investeringsfonds van de familie Westerlund, mee aan boord. Westerlund is een grote naam in de maritieme sector en heeft naast een groot internationaal netwerk, een sterke track record als early stage-investeerder in grensverleggende technologie.”De financieringsronde is een belangrijke mijlpaal om verder te kunnen investeren in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op basis van decentrale technologieën zoals blockchain”, aldus Nico Wauters, CEO van T-Mining. Ook PMV, dat eerder met een Cofinanciering zijn vertrouwen schonk aan het bedrijf, investeert in de verdere groei. “Risicokapitaal aantrekken is in België, zeker voor geavanceerde technologie startups, niet evident. Ook al is de perceptie soms anders”, aldus de CEO.

PIONIER

T-Mining is een absolute blockchain-pionier in de havenindustrie. Als een van de eerste start-ups wereldwijd zagen zij het potentieel van de technologie voor de sector, lang voor de hype. Binnen de sector wordt innovatie steeds belangrijker. Vooral technologie die een betere samenwerking stimuleert, zal volgens specialisten de komende jaren een erg belangrijke rol gaan spelen in de logistiek. Het beter benutten van bijvoorbeeld bestaande capaciteit is meer en meer afhankelijk van de mate waarin efficiënt kan worden samengewerkt tussen verschillende partijen. Daarin speelt blockchaintechnologie een cruciale rol en heeft het team van T-Mining de afgelopen jaren al heel wat bewezen.

UITDAGINGEN

Kris Vandenberk, Senior Investment Manager bij PMV: “In Vlaanderen is het economisch aandeel van de havens, de logistieke sector en de transport zeer groot. Investeringen die als doel hebben om de ketensamenwerking te verbeteren, kunnen mee een antwoord bieden op de uitdagingen inzake duurzaamheid en economische groei. T-Mining heeft als Antwerpse start-up alaangetoond om met grote spelers vernieuwende concepten te kunnen uitwerken op basis van decentrale technologie. We zijn dan ook overtuigd dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de innovatie in Vlaanderen.” Verschillende blockchaintoepassingen van T-Mining hebben ondertussen internationale erkenning gekregen, waardoor ze als voortrekkers gelden in hun vakgebied.