nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV investeert 2,5 miljoen euro in GST voor de ontwikkeling van veterinaire stamcelproducten

17 mei 2018
gst-paard-pmv

GLOBAL STEM CELL TECHNOLOGY (GST) NV, EEN VOORLOPER IN HET VELD VAN VETERINAIRE STAMCELTHERAPIE, HAALT 5 MILJOEN EURO KAPITAAL OP.

De middelen zullen gebruikt worden voor de verdere ontwikkeling en commerciële lancering van het veterinaire productportfolio dat zich richt op orthopedische aandoeningen, zoals peesletsels en artrose.

Arti-Cell® Forte, het meest gevorderde product van GST, werd ontwikkeld voor het behandelen van artrose bij paarden. Dit product wordt momenteel beoordeeld door het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA). Het bedrijf verwacht een formele goedkeuring tegen het derde kwartaal van 2018, waarna het product commercieel zal gelanceerd worden in de EU en daarbuiten. De investering werd onderschreven door een consortium van Anacura en PMV.

Jan Spaas, CEO van GST: “Deze financieringsronde geeft GST voldoende zuurstof om verschillende regeneratieve therapieën te ontwikkelen voor dieren die lijden van artrose en peesletsels. Op dit moment zijn er geen doeltreffende behandelingen beschikbaar voor deze aandoeningen, terwijl in Europa 1,2 miljoen paarden te kampen hebben met peesletsels en 15 miljoen honden met artrose. Het is daarom onze missie om deze behandelingen enerzijds zo snel mogelijk te ontwikkelen en anderzijds de grootste zorg te besteden aan de kwaliteit, veiligheid en doeltreffendheid. De grote medische nood drijft het team van GST iedere dag om er volledig voor te gaan en ‘out of the box’ te denken. Deze financieringsronde bevestigt het sterke engagement van de aandeelhouders en investeerders dat berust op de innovatieve technologie, het potentieel van het bedrijf en het dynamisch team.”

Griet Nuytinck, CEO van Anacura: “We maken intussen vier jaar deel uit van GST en beschouwen GST als het kroonjuweel in de regeneratieve diergeneeskunde. Het bedrijf bestaat niet alleen uit een robuuste onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling resulterend in reeds meer dan 25 wetenschappelijke publicaties, maar is ook een voorloper als producent in onze state-of-the-art clean room faciliteiten.”

Roderick Verhelst, investment manager van PMV: “We zijn trots dat we deel uitmaken van dit innovatieve en vooruitstrevende bedrijf in Vlaanderen. GST is een pionier in veterinair stamcelonderzoek met bewezen doeltreffende therapieën. Het bedrijf wordt geleid door een divers, dynamisch en gedreven management team met een sterke track record in de ontwikkeling van stamcelbehandelingen en reeds geboekte successen in de registratieprocedure van veterinaire geneesmiddelen.”

OVER GST

GST is een onderzoek & ontwikkeling en productie bedrijf voor veterinaire stamcelproducten. Als basis voor deze producten gebruikt GST hoog potente stamcellen die afkomstig zijn van het bloed van zoogdieren. De belangrijkste expertise en het patentenportfolio omvatten het opzuiveren van deze stamcellen en het induceren ervan richting het celtype dat hersteld dient te worden in de beschadigde weefsels. Deze techniek resulteert in een significant hogere klinische effectiviteit van de verschillende stamcelpreparaten. Omdat deze stamcellen niet herkend worden door het immuunsysteem (zelfs na herhaaldelijke toedieningen) is een universele toediening mogelijk zonder donor en ontvanger te matchen met elkaar. Daarom kan GST de meest potente stamcellen van jonge, gezonde donoren selecteren en gebruiken om geblesseerde dieren te behandelen. Met 1 potente stamcel, kunnen meer dan 40 miljard stamcellen geproduceerd worden wat overeenkomt met 20.000 behandelingen. GST is het eerste Europese veterinair stamcelbedrijf dat een fabricagevergunning van de competente autoriteiten wist te verkrijgen. Een fase III veldstudie met het eerste product, Arti-Cell® Forte, heeft reeds een bewezen effectiviteit in 78% van de paarden met artrose aangetoond. Dit was een superieur resultaat ten opzichte van de standaard behandelingsmethode. Deze veelbelovende resultaten stimuleerden het bedrijf en de aandeelhouders om de stamcelproducten voor andere toepassingen verder te ontwikkelen.
www.gst.be

Contact GST
Jan Spaas
+ 32 9 257 15 00
info@gst.be 

 

OVER ANACURA

Anacura is een onafhankelijk analytisch expertisecentrum dat met zijn 230 medewerkers een wijd scala aan hoge kwaliteit farmaceutische (Anacura Life Sciences) and medische analysen (Anacura Medical) aanbiedt. Anacura Life Sciences biedt analytische diensten aan tijdens de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen (chemische en biologische moleculen en cel- en genproducten). Door het leveren van GMP analyses en expertise binnen vooropgestelde tijdslijnen zijn wij een echte partner binnen de ontwikkeling van geneesmiddelen. Anacura Medical is gespecialiseerd in evidence-based laboratoriumgeneeskunde. Onze prioriteit is om accurate diagnose en therapie te ondersteunen door persoonlijk advies gebaseerd op een deskundige uitvoering en interpretatie van laboratoriumtesten.
www.anacura.com