nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV investeert in de Brusselse galerie MANIERA

12 sep 2015
maniera-pmv
PMV verleent met CultuurInvest, het investeringsfonds voor de culturele en creatieve industrieën, een achtergestelde lening aan de Brusselse galerie MANIERA. Dit bedrijf is opgericht in 2014 door Amaryllis Jacobs en Kwinten Lavigne, twee ondernemers met een uitgebreid netwerk en kennis van de creatieve en culturele sectoren.

MANIERA werkt op het raakvlak tussen kunst en design; ze produceert en lanceert gelimiteerde oplages van designobjecten gecreëerd door gerenommeerde (inter)nationale kunstenaars en architecten. Bedoeling is dat de persoonlijke taal en manier van werken – de ‘maniera’ – van de kunstenaar of architect in de objecten tot uiting komt.

In het voorjaar van 2014 werkte de galerie bijvoorbeeld aan een eerste reeks objecten in samenwerking met het befaamde architectenbureau OFFICE Kersten Geers David Van Severen. De meest recente tentoonstelling presenteerde objecten van Richard Venlet en 6a architects in het gerenommeerde Hôtel Wolfers van Henry van de Velde. MANIERA presenteert de stukken immers steeds op unieke locaties, in architecturaal boeiende omgevingen.

Toen MANIERA werd geselecteerd om in juni 2015 deel te nemen aan het prestigieuze Design Miami Basel, één van de belangrijkste internationale beurzen voor design, kwam alles in een stroomversnelling. De investering van CultuurInvest geeft MANIERA nu financiële ademruimte om zich als volwaardige galerie op de internationale markt te zetten.

In het verleden investeerde CultuurInvest al in Michaël Verheyden, een ontwerper van interieuraccessoires, galerie Office Baroque en kunstbeurs The Solo Project.

Over CultuurInvest

Met het fonds CultuurInvest is PMV marktleider voor investeringen in de Vlaamse culturele en creatieve industrieën. Dat gebeurt via een kapitaalparticipatie of via een achtergestelde lening. CultuurInvest is dé partner van creatieve bedrijven. Het fonds investeert in muziek, mode, design, architectuur, communicatie, public relations en reclame, gedrukte media, beeldende kunst, games, nieuwe media, podiumkunsten, cultureel erfgoed, patrimonium en de audiovisuele sector. www.cultuurinvest.be

Meer info

Amaryllis Jacobs
Maniera
M 0494 787 290
E info@maniera.be

Frank Kindt
Woordvoerder PMV
M 0472 420 790