nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV investeert in online verzekeringsplatform Hopala

31 okt 2019
autoverzekering-pmv

PMV investeert in het eerste volledig online verzekeringsplatform Hopala. Via dat platform is het mogelijk om verzekeringsproducten te vergelijken, af te sluiten en te beheren. Hopala wil zo verzekeringen voor de consument gebruiksvriendelijk, betaalbaar en transparant maken.

Hopala werd in 2018 opgericht door Benjamin Buyens en Stijn Blommaert. “Wij zijn de eerste verzekeringsmakelaar die volledig digitaal werkt. In het beginstadium zal onze focus liggen op autoverzekeringen, maar het spreekt voor zich dat we in later stadium onze scope gaan verbreden naar andere verzekeringen. Centraal in onze aanpak staan de reviews van andere gebruikers. Bij de online reservatie van een hotel of de aanschaf van een boek laten we ons vandaag al vaak leiden door de ervaringen van anderen, maar bij verzekeringen is dat nog niet het geval. Wij willen de eerste makelaar zijn die de verzamelde kennis en ervaringen van consumenten inzet zodat nieuwe klanten beter geïnformeerd kunnen intekenen op een polis. Door onze verzekeringsnemers feedback te laten geven maken we het mogelijk om verzekeringsproducten uitgebreid te vergelijken en nieuwe klanten inzicht te geven in de kwaliteit door middel van ratings”, vertellen de oprichters.

SCHADEVERZEKERINGEN

De Hopala-software maakt het mogelijk om de prijs en kwaliteit van verzekeringsproducten te vergelijken en een verzekering af te sluiten. De meeste grote Belgische verzekeraars zijn op het platform vertegenwoordigd. Hopala biedt ook een permanente bijstand bij schade. Naast autoverzekeringen, wil het verzekeringsplatform later alle courante schadeverzekeringen gaan aanbieden: brandverzekeringen, reisbijstand, pechverhelping, familiale verzekeringen, rechtsbijstand… “Studies hebben aangetoond dat de consument op zoek is naar meer digitalisering op het vlak van verzekeringen. We menen dat het juiste moment is aangebroken, in navolging van Nederland”, klinkt het bij Hopala. Ook aan een uitbreiding naar Wallonië wordt gedacht.

CONVERTEERBARE LENING

PMV ziet brood in de plannen van Hopala en investeert via een converteerbare achtergestelde lening. Tegelijk zijn er verschillende business angels die eveneens investeren in het platform. De middelen moeten het Hopala mogelijk maken om een plaats in de markt te veroveren. Roald Borré, Hoofd Equity Investments van PMV licht de beslissing toe: “De online verkoop van verzekeringsproducten hinkt in België fel achterop als we de markt vergelijken met die in onze buurlanden, hoewel mobiel en pc-bankieren sterk in de lift zit. De makelaars winnen zelfs terrein. Vandaag zoekt men op het internet weliswaar informatie op over verschillende verzekeringsproducten, maar sluit men de polis meestal af op de traditionele manier. Het Hopala-platform combineert de troeven van een online platform met de persoonlijke service van een traditionele makelaar, waardoor de aankoop van een verzekeringsproduct veel eenvoudiger wordt. Wij denken dat er plaats is in de markt voor een nieuwe speler zoals Hopala.”

www.hopala.be