nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV investeert in Signpost, leverancier van ICT-diensten aan het onderwijs

19 dec 2019
signpost-pmv

PMV investeert in Signpost, de Belgische marktleider voor digitalisering binnen de onderwijssector. Met de investering van PMV wil Signpost haar stevig groeiparcours voortzetten, zowel op Belgische bodem als internationaal.

Signpost werd opgericht met de oorspronkelijke bedoeling om legale software tegen een sterk gereduceerde prijs aan te bieden aan studenten. De laatste 5 jaar groeide het bedrijf met gemiddeld 40% per jaar tot een omzet van 25 miljoen euro. Eind 2019 telt het 65 werknemers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Lokeren, met daarnaast bijkomende servicecenters in Kortrijk, Hasselt, Antwerpen en Namen. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zich verder gediversifieerd binnen de niche van de onderwijswereld. Signpost concentreert zich daarbij op vier activiteiten:  De hoofdactiviteiten zijn verkoop en verhuur van hard- en software aan onderwijsinstellingen en rechtstreeks aan leerlingen en studenten. In 2015 voegde ze daar nog het aanbieden van een streamingplatform voor 800 academische softwaretitels aan leerlingen, studenten, hogescholen en universiteiten aan toe. En het bedrijf focust al enkele jaren op cloudoplossingen en opleidingen voor haar partnerscholen. Sinds 2018, ten slotte, bieden ze ook – na een overname – een interactief leerplatform WeZooz aan. Signpost is platinum certified partner en preferred education partner voor Adobe, Microsoft, HP, Lenovo, Intel Education en Google.

DIGITALISERINGSGOLF DEMOCRATISEREN

Signpost focust zich uitsluitend op de onderwijssector. Praktisch alle hogescholen en de meeste universiteiten in Vlaanderen en Wallonië en het merendeel van de Vlaamse secundaire scholen zijn klant bij Signpost. Signpost streeft naar een maximale ontzorging van de onderwijsinstellingen op het vlak van IT. Daarvoor bieden ze onder andere een eigen servicedesk aan en een vervangings- en herstellingsdienst. Zo is Signpost de grootste reparatiedienst van HP- en Lenovotoestellen in ons land.

Aangezien de Vlaamse regering zich heeft ingeschreven in de doelstelling van de Europese Commissie om te komen tot meer open en flexibel leren, ziet Signpost hier enorme kansen om hun groeiparcours van de laatste jaren verder uit te bouwen. De uitrol van ‘bring your own device projecten’ in het onderwijs, waar Signpost de marktleider is in België, is een van de speerpunten van die groeistrategie. Ze bieden scherp geprijsde oplossingen voor ieders behoeften en hierdoor verhogen ze de toegankelijkheid en zorgen ze voor een democratisering in de digitalisering.

VLAAMSE REGERING

Signpost komt begin 2020 ook met een volledig boekvervangend en goedkope digitale oplossing waar er nu al 50 pilootscholen mee aan de slag gaan. Tegen september 2020 zal er voor 5 vakken een boekvervangend digitaal product zijn, in lijn met de nieuwe eindtermen. Ook dit past perfect in de visie van de nieuwe Vlaamse regering naar de zoektocht voor innovaties in klassen én kostenbesparing bij scholen.

Signpost ziet ook goede opportuniteiten voor hun streamingplatform Academic Software dat een sterk internationaal groeipotentieel heeft. Het platform telt op vandaag 200.000 betalende gebruikers en mikt op 1 miljoen tegen 2022. Naast de thuismarkt, België heeft Signpost al klanten in Frankrijk, Spanje, Duitsland en zal het vanaf 2020 Adobe-producten verdelen aan studenten en hogescholen in 10 extra Oost-Europese landen (Rusland, Polen, Hongarije, Roemenie,…).

ACHTERGESTELDE LENING VOOR (INTERNATIONALE) GROEI

Omdat Signpost haar sterke expansie wil voortzetten, ging het bedrijf op zoek naar bijkomende financiering om de balans te versterken. Die balansversterking komt er nu dankzij een investering via een achtergesteld krediet van anderhalf miljoen euro van PMV.

“Vanuit PMV zien we nog veel groeipotentieel in elk van de deelactiviteiten van Signpost. Hun gediversifieerde en geïntegreerde aanbod naar het onderwijs levert hen al een belangrijke marktpositie op binnen België, en wij zijn ervan overtuigd dat het management van Signost over de capaciteiten beschikt om dit model op een goede manier internationaal uit te rollen”, aldus Emmanuel Damman, hoofd bedrijfsleningen bij PMV.

CEO Arne Vandendriessche is verheugd met de bijkomende middelen van PMV: “Wij zien in het vertrouwen van PMV een bevestiging van ons businessmodel. De schaalgrootte die nodig is voor internationale expansie vereiste bijkomende financiële middelen, die er nu komen dankzij PMV. Bovendien creëert de achtergestelde lening van PMV een sterke hefboom om bijkomende financiering binnen te halen.”

CONTACT

Frank Kindt, Communicatiemanager PMV, frank.kindt@pmv.eu0472-420.790

Arne Vandendriessche, CEO Signpost, arne@signpost.eu0478-347.832