nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV investeert in Vlaamse rijzende tech-ster Pick-it

13 jun 2018
pickit-automatica-booth-pmv

PMV EN URBAIN VANDEURZEN INVESTEREN €2,5 MILJOEN IN VLAAMSE RIJZENDE TECH-STER PICK-IT

De Leuvense scale-up Pick-it krijgt een kapitaalinjectie van €2,5 miljoen om haar ambitie om robots wereldwijd ogen te geven kracht bij te zetten. Zo kan Pick-it de snelle groei van de afgelopen twee jaar bestendigen en verder uitbouwen. Met haar innovatieve 3D-camera’s en daarbij horende software laat het bedrijf doorgedreven automatisatie toe in alle organisaties met industriële robots. “Pick-it heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te worden in dit snelgroeiend marktsegment en wij zijn verheugd hen te ondersteunen vanuit ons familiaal investeringsfonds,” aldus Urbain Vandeurzen, die de Raad van Bestuur van het bedrijf zal voorzitten.

Met haar innovatieve 3D-camera’s, daarbij horende software en engineering-projecten maakt het bedrijf doorgedreven automatisatie toegankelijker voor tal van organisaties met industriële robots. De Pick-it 3D-camera’s en software laten robots van alle bekende constructeurs toe voorwerpen in hun omgeving te zien en te grijpen. Door de artificiële intelligentie die in de software van Pick-it geïntegreerd werd kunnen industriële processen zoals bin picking, machine loading en depalletizing volledig geautomatiseerd worden. Het product kon meteen een aantal gevestigde waarden overtuigen: Saint Gobain, Continental, Procter & Gamble en Hutchinson gebruiken Pick-it al in hun productieafdelingen. Daarnaast spreekt het ook tal van kmo’s wereldwijd aan, in het bijzonder in combinatie met de gebruiksvriendelijke robot van Universal Robots. Het is deze strategie van ‘volg de robot’ die het bedrijf doet groeien: waar robots verkocht worden, moet ook een oplossing van Pick-it te verkrijgen zijn.

Om die verdere groei te verwezenlijken wil Pick-it nog meer inzetten op een globaal partnernetwerk van lokale distributeurs en een versterkte interne sales- en supportorganisatie. “Deze kapitaalinjectie van €2,5 miljoen stelt ons in staat om onze ambitie te realiseren om wereldwijd ogen te geven aan elke robot. In een markt waar jaarlijks wereldwijd zo’n 300.000 industriële robots verkocht worden, maar waarvan slechts 10 tot 15% vandaag met een camera wordt uitgerust, hebben we nog een stevig groeitraject voor de boeg.” aldus Pick-it CEO Peter Soetens.

“Als jong robotics-bedrijf heeft Pick-it een uitzonderlijk potentieel,” aldus Urbain Vandeurzen. “Ze hebben ondertussen bewezen dat ze innovatieve robotvisiesystemen kunnen introduceren over de hele wereld. De ambitie om wereldwijd marktleider te worden in hun segment, maakt van Pick-it een beloftevolle investering die we graag ondersteunen met een kapitaalinjectie en met onze uitgebreide ervaring in het succesvol leiden van snelgroeiende technologiebedrijven.”

Roald Borré, Head of Equity Investment bij PMV treedt Vandeurzen bij: “Robotica en artificiële intelligentie zullen de komende jaren ontegensprekelijk een enorme impact hebben op ons industrieel, economisch en maatschappelijk weefsel. PMV is dan ook zeer verheugd Pick-it te kunnen begeleiden bij de volgende stap in haar groeiproces.”

 

Meer informatie?

Contacteer Pick-it op press@pickit3d.com of bel CEO Peter Soetens op +32 473 17 02 40.

www.pickit3d.com