nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV participeert in nieuwe kapitaalronde AgroSavfe

30 jul 2019
agrosafve-aardbeien-pmv

In een nieuwe kapitaalronde haalde Agrosavfe 35 miljoen euro op, onder meer bij bestaande investeerders als PMV en Gimv, maar ook bij de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren (AvH) die voor het eerst investeert in een agrotechnologiebedrijf.

Agrosavfe is een spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die zich toelegt op milieuvriendelijke gewasbeschermers. Met een nieuwe generatie eiwitgebaseerde bioproducten wil het een duurzame bescherming bieden voor zaden, gewassen en voeding. Al meer dan 100 veldproeven toonden de voordelen van het meest geavanceerde biofungicide van het bedrijf in vergelijking met synthetische chemische oplossingen. De oplossingen van Agrosavfe zijn goed voor het milieu, voegen meer waarde toe aan de producten van de boeren en voldoen aan de vraag van de consument naar gezonder voedsel. Ook buiten het veld zorgen AgroSavfes oplossingen voor meer bescherming en een betere kwaliteit van het voedsel in de hele waardeketen door nieuwe oplossingen om voedselverlies te verminderen.

GROOTSTE KAPITAALRONDE OOIT

De kapitaalronde was de grootste ooit voor Agrosafve. De fondsen zullen voornamelijk gebruikt worden voor de ontwikkeling, registratie en commerciële productie op grote schaal van AgroSavfes producten en om de organisatie van het bedrijf te blijven versterken. De lancering van het eerste biofungicide is gepland voor 2022 in de groenten- en fruitmarkt in de VS, onmiddellijk gevolgd door een lancering in Europa en andere regio’s.

MAATSCHAPPELIJKE RELEVANTIE

Sinds de oprichting werd AgroSavfe ondersteund door sterke lokale en internationale investeerders, waaronder PMV. Alle bestaande investeerders namen deel aan de financieringsronde van €35 miljoen. Chris De Jonghe, Group Manager Venture Capital bij PMV: “Als investeerder hebben wij mee aan de wieg gestaan van AgroSavfe. Wij zijn blij om de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf mee te kunnen ondersteunen. AgroSavfe is ondertussen een echte scale-up geworden die zich klaarmaakt om een eerste product zelfstandig naar de markt te brengen, wat uiteraard een bijzondere maatschappelijke relevantie heeft.”