nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV participeert voor 250.000 euro in Geels cosmeticabedrijf

12 dec 2018
self-skincare-pmv

PMV investeert in het nieuwe huidverzorgingslabel SELF van de Geelse onderneemster Isabelle Ulenaers. Met SELF lanceerde Ulenaers, een voormalig klinisch psychologe, een honderd procent natuurlijke skin care-lijn. Samen met PMV investeert ook techondernemer en durfkapitalist Jurgen Ingels in het bedrijf, om de verdere groei te ondersteunen.

“Mijn dochter was een jaar of twee toen haar lichaam voortdurend vol uitslag en eczeem stond. Ze verdroeg niets, alleen cortisone hielp (een beetje). Als bezorgde moeder was ik vastberaden om haar te helpen en verdiepte ik me in deze materie: wat veroorzaakt uitslag, welke stoffen verdraagt onze huid (niet)? De producten die ik online kocht, stelden me keer op keer teleur, dus besloot ik ze zelf te ontwikkelen”, vertelt de onderneemster.

Ondernemersdroom

Isabelle Ulenaers schreef ooit een doctoraat over de invloed die het karakter van een CEO op bedrijven heeft en kwam zo in contact met talloze gepassioneerde CEO’s, waardoor ze zelf begon te dromen over een eigen bedrijf. Na een lange zoektocht naar de juiste ingrediënten, gepaste formules, een goed labo, een eigen identiteit en verpakking, lanceerde ze SELF in 2017 en ging de ondernemingsdroom in vervulling. SELF is een skin care-lijn met toegankelijke verzorgingsproducten die zelfs voor de meest gevoelige huidtypes kunnen worden gebruikt en vrij zijn van parabenen, kunstmatige geuren en chemische bestanddelen.

Geen Leeuwenkuil-deal

De interesse in het product resulteerde vorig jaar in een fraaie omzet. Maar al snel bleek dat ze kapitaal nodig had om de productie te bij te benen en verder te groeien. Na een suggestie van ondernemersorganisatie VOKA nam ze deel aan het Vier-programma De Leeuwenkuil waarin vijf investeerders on the spot beslissen of ze geld in een bedrijfje pompen. “Het was een fijne ervaring omdat ik mijn verhaal heb kunnen brengen op televisie, maar de deal die ik in het programma sloot, sprong af. Het programma leidde echter tot heel wat interessante contacten en nieuwe potentiële investeerders. Met PMV en Jürgen Ingels heb ik uiteindelijk investeerders gevonden in wie ik het volste vertrouwen heb. Hun steun en motivatie geven me zin om erin te vliegen.”, aldus Isabelle.

PMV investeert samen met Jurgen Ingels

PMV investeert samen met Jurgen Ingels in het kapitaal van SELF om de verdere groei mogelijk te maken. “Het product, het verhaal en de ambitie van Isabelle om een plaats te veroveren in de skin care-wereld hebben ons overtuigd om mee in het bedrijf te stappen. Samen met Isabelle willen we de komende periode het bedrijf verder doen groeien. Net als haar hebben wij er alle vertrouwen en heel veel goesting in”, zegt hoofd risicokapitaal Roald Borré van PMV.