nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV stapt in kapitaalronde van Supplystack

11 apr 2019
supplystack-nick-poels-pmv

SupplyStack kondigt de afsluiting aan van zijn serie A-financieringsronde van € 5 miljoen. De kapitaalronde werd geleid door Participatiemaatschappij Vlaanderen, Mainport Innovation Fund en bestaande investeerder Fortino Capital. SupplyStack levert een flexibele en eenvoudig te integreren visibility solution die transportorders in real-time opvolgt. “SupplyStack helpt supply chain- en customer service afdelingen om een betere klantervaring af te leveren en de algemene samenwerking in de supply chain te verbeteren. Dankzij de investering kunnen we met SupplyStack nieuwe Europese markten aansnijden om zo ons uiteindelijke doel te behalen: onze klanten de nodige tools aanbieden om hun klanten centraal stellen en zo de supply chain om te vormen tot een concurrentievoordeel”, verduidelijkt Nick Poels, CEO van SupplyStack.

Visibiliteit en samenwerking

SupplyStack kondigt aan dat het zijn serie A-financieringsronde van € 5 miljoen, aangevoerd door Participatiemaatschappij Vlaanderen, Mainport Innovation Fund en bestaande investeerder Fortino Capital heeft voltooid. SupplyStack lanceerde zijn software in 2013 met als doel B2B-organisaties te helpen met het verkrijgen van supply chains die predictief, datagestuurd, diepgaand geautomatiseerd en continu optimaliserend zijn, zowel op vlak van inkomsten als met betrekking tot de milieu-impact. De SupplyStack-interface gebruikt visibiliteit en samenwerking als core capability om de logistiek te bevorderen en waar mogelijk ook te automatiseren. “Het is onze missie om de supply chain te bevrijden van de kenmerkende frictie. SupplyStack brengt verschillende spelers, systemen en data samen om zo tot een end-to-end, real-time transport visibility te komen – wat op zijn beurt de uiteindelijke resultaten bevordert”, aldus Poels.

Vorig jaar werd SupplyStack door Gartner erkend als ‘notable vendor’ in hun ‘European Context for Transportation Management System’. Momenteel maken heel wat grote namen uit de sector, waaronder Sony, Umicore, DHL, Duracell en Atlas Copco, gebruik van SupplyStack om hun transportmanagement te beheren. Transportmanagementsystemen (TMS) worden steeds goedkoper en gemakkelijker te onderhouden. Daardoor kunnen alle soorten bedrijven ermee aan de slag, ongeacht hun omvang. “Onze klanten horen ons regelmatig prediken over het belang van klantgerichtheid. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid om dat evangelie zelf ook ter harte te nemen. Met SupplyStack willen we een uitzonderlijke user experience aanbieden: onze gebruikers moeten SupplyStack niet gewoon implementeren. De intuïtieve ervaring en het gemak moeten ervoor zorgen dat ze er dol op zijn.”

Supply chain als concurrentieel voordeel

Vandaag de dag zijn concurrerende operationele kosten voor bedrijven van cruciaal belang, maar volgens SupplyStack is een klantgerichte supply chain wat de strategic priority zou moeten zijn. Aangezien B2C-ervaringen steeds vaker de B2B-verwachtingen beïnvloeden – beter bekend als het “Amazon Effect” – staan de huidige supply-chain systemen onder druk. Volgens Gartner beschikt zo’n 75% van de B2B-organisaties over een tekortschietend customer experience management. Aangezien client retention goedkoper is dan client acquisition, is actief investeren in klanttevredenheid eigenlijk een no-brainer.

“In het algemeen wordt de corporate customer experience binnen bedrijven aangestuurd door de sales- en marketingafdelingen, desondanks het feit de supply chain een cruciale rol speelt binnen de ervaring van de klant. De tijd dringt voor organisaties om zich bewust te worden van het feit dat de teleurstelling van een laattijdige levering zwaarder doorweegt dan de tevredenheid over een snelle levering. De verwachtingen van je klant steeds in het achterhoofd houden en hem steeds op de eerste plaats te zetten, maakt van je supply chain een concurrentieel voordeel”, legt Poels uit.

LogTech is het nieuwe FinTech

De investering is een bewijs van de snelle groei van de logistieke technologiesector. De industrie wordt momenteel gebombardeerd met opkomend talent en een instroom van durfkapitaal. “De afgelopen jaren zijn de venture capital investeringen in logistieke technologie enorm toegenomen. Het is een sector die zich historisch gezien langzaam ontwikkelt en gekenmerkt wordt door het gebruik van spreadsheets, e-mails en telefoongesprekken. Dat is nu snel aan het veranderen: LogTech staat waar FinTech 10 jaar geleden stond”, stelt Poels.

“De laatste jaren waren fantastisch. Samen met onze klanten bouwen we onze technologie verder uit, laten we ons team verder groeien en vinden we ons eigen plekje binnen het transport management spectrum”, zegt Poels. “We zijn enorm gemotiveerd om de professionals binnen supply chain en customer service te verlichten met tools waarmee ze dagelijks met plezier én succes aan de slag kunnen. Het is tijd voor ‘a new normal’ op vlak van transportbeheer.”

Groeipotentieel

Dankzij deze nieuwe investeringsronde zal SupplyStack niet alleen verder kunnen uitbreiden in de landen waar het reeds aanwezig is, maar ook nieuwe Europese markten kunnen aansnijden.

Fortino Capital investeert voor de tweede keer in SupplyStack. “We hebben het managementteam van SupplyStack de afgelopen drie jaar ondersteund en willen hen nu ook graag helpen met de volgende stap binnen de verdere groei van hun bedrijf. Het team van SupplyStack heeft de vaardigheden en de focus om de digitalisering in de logistieke sector te bevorderen en zijn klanten een efficiëntere supply chain te bieden “, zegt Steven De Troyer, Investment Director bij Fortino Capital.

“Wij geloven sterk in SupplyStack, niet alleen omdat hun technologie kostenbesparingen oplevert voor de klant, maar ook omdat SupplyStack klantgerichtheid en klantinformatie werkelijk centraal stelt”, verklaart Isabelle Tennstedt, Senior Investment Manager bij Participatiemaatschappij Vlaanderen. “Precies op die manier onderscheidt SupplyStack zich in dit digitaal tijdperk van de concurrentie.”

SupplyStack kan ook rekenen op steun uit Nederland met investeringen van het Mainport Innovatiefonds (Schiphol, KLM, Haven Amsterdam, NS en TU Delft). “Dit is de eerste keer dat we investeren in een Belgische startup. De groei die SupplyStack op enkele jaren tijd heeft weten te realiseren is indrukwekkend. In tegenstelling tot andere gevestigde softwareleveranciers is SupplyStack erin geslaagd om grote organisaties te overtuigen om hen te ondersteunen bij hun logistieke operaties”, zegt Thijs Gitmans, Fund Manager bij Mainport Innovation Fund.

 

Over SupplyStack

SupplyStack levert een eenvoudig te integreren en flexibele visibility solution die transportorders in real-time monitort om zo de samenwerking te vergemakkelijken, uitvoering te bevorderen en het werk waar mogelijk te automatiseren. Momenteel maken heel wat grote namen uit de sector, waaronder Sony, Umicore, DHL, Duracell en Atlas Copco, gebruik van SupplyStack om hun logistiek en transportbeheer te beheren. In 2018 werd SupplyStack door Gartner erkend als een notable vendor in hun ‘European Context for Transportation Management System’. www.supplystack.com

Over Fortino Capital

Fortino Capital  investeert in kleine en middelgrote bedrijven met groeipotentieel in heel Europa, met de nadruk op de Benelux. Fortino Capital gelooft in het potentieel van visionaire ondernemers die zich toespitsen op technologie, e-commerce en digitale transformatie. Fortino Capital biedt kapitaalversterking, expertise en ervaring op het gebied van innovatie, strategie en groei. Voor meer informatie: www.fortino.be

Over Mainport Innovatiefonds II

MIF II is gericht op het versnellen van innovatie binnen logistiek, transport en luchtvaart. Het fonds werd in 2015 opgericht door Schiphol, KLM, TU Delft, NS en Haven Amsterdam, in samenwerking met NBI Investors, de fondsbeheerder. MIF II investeerde reeds in ViriCiti, Mobian, We4Sea, Synple, C Teleport en SupplyStack. Zijn voorganger Mainport Innovation Fund I investeerde in Casper (exit), Multi Pilot Simulaties (exit), Versa (voorheen FastTrack Company), Ampyx Power (exit), Robin Radar, MI Airline, Snocom, Eye on Air, Undagrid en Calendar42 (exit). Ga naar www.mainportinnovationfund.nl of www.nbi-investors.nl voor meer informatie.