nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV stapt mee in de kapitaalverhoging van Sequana Medical

sequana-pmv

Als bestaande aandeelhouder tekent PMV mee in op de kapitaalverhoging van Sequana Medical NV (Euronext Brussels: SEQUA), een vernieuwer in de behandeling van vochtophoping in leveraandoeningen, maligne ascites en hartfalen. Hiermee haalt het bedrijf bijkomend 19 miljoen euro op. Naast PMV, tekenden ook aantal andere bestaande en nieuwe aandeelhouders in.

Ian Crosbie, Chief Executive Officer van Sequana Medical, over de nieuwe kapitaalronde: “De private plaatsing van vandaag toont de sterkte aan van Sequana Medical en ons aantrekkelijk investeringsverhaal, waarbij we ons alfapump® platform gebruiken om te voldoen aan duidelijke onvervulde medische behoeften van patiënten met leverziekte en hartfalen. De verdere steun van onze bestaande aandeelhouders, evenals nieuwe gespecialiseerde investeerders in life sciences en industrie-experts, is een bevestiging van de sterke vooruitgang die we het afgelopen jaar hebben geboekt. De opbrengst van de transactie zal ons in staat stellen om de commerciële introductie in de VS, naar verwachting in H1 2022, van de alfapump® voor de behandeling van recurrente of refractaire leverascites, en de klinische ontwikkeling van alfapump® DSR als een mogelijke chronische therapie voor hartfalenpatiënten die niet goed onder controle te houden zijn met diuretica, verder te zetten.”

Sequana Medical zal de netto-opbrengsten aanwenden om haar Noord-Amerikaanse pivotale studie (POSEIDON) van de alfapump® voor de behandeling van terugkerende en refractaire ascites als gevolg van levercirrose voort te zetten en voor de ‘first-in-human’ studie van alfapump® DSR (Direct Sodium Removal of directe natrium verwijdering) met herhaalde toediening voor de behandeling van diuretica-resistente patiënten met hartfalen, evenals voor werkkapitaal en andere algemene bedrijfsdoeleinden.

PMV is enthousiast het veelbelovende parcours van Sequana verder te kunnen ondersteunen. Chris De Jonghe, groepsmanager Life Sciences & Care bij PMV legt uit: “We zijn erg blij met de succesvolle private kapitaalronde die Sequana Medical gisteren heeft afgerond en zijn trots op de zeer goede vorderingen die het bedrijf weet te maken. Met haar innovatieve implanteerbare pomp voor het beheer van vloeistofoverbelasting komt het bedrijf tegemoet aan de nood voor een zeer effectieve en handige oplossing voor de vele patiënten die lijden aan een leverziekte en hartfalen. Naast de erkenning van autoriteiten zoals de FDA, onderschrijft de toetreding van andere beslagen medtech-investeerders tot deze succesvolle private plaatsing, het potentieel van Sequana Medical.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sequana Medical

Lies Vanneste, Director IR

Tel: +32 (0) 498 05 35 79

Email: IR@sequanamedical.com

 

PMV

Frank Kindt, communicatiemanager PMV

Tel: +32 (0)472 42 07 90

E-mail: frank.kindt@pmv.eu

 

OVER SEQUANA MEDICAL

Sequana Medical is een onderneming in medische toestellen die zich in de commerciële fase bevindt en het alfapump® platform ontwikkelt voor het behandelen van vochtophoping bij leveraandoeningen, maligne ascites en hartfalen. Vochtophoping is een snelgroeiende complicatie van gevorderde leverziekte veroorzaakt door NASH (niet-alcoholische steatohepatitis)-gerelateerde cirrose en een veel voorkomende complicatie bij hartfalen. De Amerikaanse markt voor de alfapump® als gevolg van NASH-gerelateerde cirrose zal naar verwachting de komende 10-20 jaar meer dan €3 miljard bedragen. De markt in hartfalen voor de alfapump® DSR wordt geschat op meer dan €5 miljard tegen 2026 in de VS en EU5. Beide indicaties maken gebruik van de alfapump® van Sequana Medical, een uniek, volledig geïmplanteerd draadloos systeem dat automatisch vloeistof vanuit de buik in de blaas pompt, waar het op natuurlijke wijze wordt verwijderd via urinering.

In de VS, de belangrijkste groeimarkt van de onderneming, heeft de FDA de alfapump® een breakthrough device status verleend. De Noord-Amerikaanse pivotale studie (POSEIDON) in terugkerende en refractaire ascites als gevolg van levercirrose is aan de gang, met tussentijdse resultaten verwacht in H2 2020, en een commerciële lancering in de VS is gepland voor H1 2022. In Europa is de alfapump® CE-gemarkeerd voor het behandelen van refractaire ascites als gevolg van levercirrose en maligne ascites en is opgenomen in belangrijke klinische praktijkrichtlijnen. Tot nu toe zijn meer dan 750 alfapump® toestellen geïmplanteerd.

Voortbouwend op haar bewezen alfapump® platform, ontwikkelt Sequana Medical alfapump® DSR (Direct Sodium Removal of directe natrium verwijdering), een baanbrekende, gepatenteerde aanpak voor vochtophoping door hartfalen. Klinisch proof-of-concept werd bereikt in een eerste studie bij mensen met een enkelvoudige dosis DSR en een alfapump® DSR studie met herhaalde doses bij patiënten met hartfalen is aan de gang met resultaten verwacht in Q2 en Q3 2020.

De hoofdzetel van Sequana Medical is gevestigd in Gent, België.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.sequanamedical.com.

 

Belangrijke Regelgevende Disclaimers

De alfapump® heeft nog geen reglementaire goedkeuring ontvangen in de VS en Canada. Elke verklaring in dit persbericht over veiligheid en werkzaamheid van de alfapump® is niet van toepassing op de VS en Canada, omdat de pomp momenteel in deze landen klinisch onderzocht wordt. DSR-therapie en alfapump® DSR zijn nog in ontwikkeling en daarbij dient te worden opgemerkt dat elke verklaring in dit persbericht over veiligheid en werkzaamheid voortvloeit uit preklinische studies en lopende klinische onderzoeken die nog moeten worden voltooid.

Er is geen link tussen DSR-therapie, alfapump® DSR en lopende onderzoeken met het alfapump®-systeem in Europa, de VS en Canada.