nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV stapt mee in kapitaalronde van speed pedelec Ellio

Jorrit Heidbuchel en Tomas Keppens van speedpedelecproducent Ellio

IntuEdrive BV, het bedrijf achter de speed pedelec Ellio, haalde op 31 januari 1,5 miljoen euro op voor de commercialisatie van Ellio. Naast de investeerders van het eerste uur, Buselo BV en Freddy Cuyvers, stapt PMV ook in als nieuwe aandeelhouder. Ismael Ben Al-lal is met zijn bedrijf IP Holding de tweede nieuwe investeerder. Oprichters Tomas Keppens en Jorrit Heidbuchel behouden samen nog de meerderheid van de aandelen.

IntuEdrive wist zich stapsgewijs te financieren met middelen van de oprichters aangevuld met enkele Winwinleningen en twee ontwikkelsubsidies van het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen (Vlaio). In de zomer van 2019 haalde het bedrijf voor het eerst geld op bij Buselo BV en Freddy Cuyvers. Ook kreeg het de eerste financiële injectie van PMV via een converteerbare achtergestelde lening.

“De Vlaamse innovatiesteun die we hebben kunnen ontvangen via Vlaio, Winwinleningen en de financiering van PMV hebben ons de mogelijkheid gegeven om tot een écht innovatief product te komen in een toch sterk gereguleerde omgeving. Ons verhaal toont aan dat Vlaanderen erin slaagt om innovatie succesvol te ondersteunen”, zei oprichter Tomas Keppens.

IP Holding kwam in beeld via het netwerk van Start-it@KBC, waar zowel Ismael Ben Al-lal als IntuEdrive deel van uitmaken. Naast een opportuniteit om de maakindustrie in Vlaanderen te versterken, ziet IP Holding potentieel in de technische synergieën tussen dochterbedrijf iLumen en Ellio. Met het oog op de commercialisatie van Ellio, IntuEdrive’s eerste product, weet het bedrijf nu dus zijn eerste grote financieringsronde af te kloppen.

“We zijn onze eerste investeerders enorm dankbaar dat ze ons naar dit punt hebben gebracht en kijken ernaar uit om met de versterking van PMV en IP Holding van Ellio een absoluut succes te maken”, aldus mede-oprichter Jorrit Heidbuchel.

VLAAMS MAATWERK

Met de nieuwe financiering wil IntuEdrive zijn productie en verkoop verder uitbouwen en een eerste reeks van 500 Ellio’s op de markt brengen. Ellio, het transportmiddel van de toekomst, wordt volledig in Vlaanderen gebouwd in samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel. Daarnaast wil IntuEdrive ook volop verder inzetten op onderzoek en ontwikkeling. Ellio is immers de eerste Belgische pedelec met een vooruitstrevende techniek. De unieke aandrijftechnologie van Ellio blijft de kern van IntuEdrive’s innovatie.

“We hebben grote ambities om van de speed pedelec een hoofdrolspeler te maken in de nieuwe mobiliteitsmix. Daarom blijven we ook verder inzetten op de ontwikkeling van onze unieke technologie zodat we de E-bike veiliger, betrouwbaarder en intuïtiever kunnen maken”, aldus de oprichters.

Roald Borré, hoofd Equity Investments bij PMV beaamt: “Elektrische fietsmobiliteit eist een alsmaar belangrijkere plaats op in het verplaatsingspatroon van de burger, en Vlaanderen is daar geen uitzondering op. We geloven bij PMV sterk dat Ellio het potentieel heeft om met hun revolutionaire  techniek de concurrentie aan te gaan met de grotere spelers op de markt.”

Ellio zal te koop zijn via een netwerk van 13 premium fietsenwinkels in Vlaanderen. Wie interesse heeft in Ellio kan zijn of haar exemplaar binnenkort reserveren via de website of een testrit maken op een van de testevents in het voorjaar.

Meer info: https://www.rideellio.com/

 

CONTACT

IntuEdrive, Jorrit Heidbuchel, jorrit.heidbuchel@intuedrive.com

PMV – Frank Kindt, Communicatiemanager, frank.kindt@pmv.eu, 0472/420790