nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV stapt mee in nieuwe kapitaalronde van Techwolf

techwolf-founders-pmv

Twee jaar nadat PMV investeerde in Techwolf, haalt het AI-gedreven Skills Intelligence platform TechWolf €10 miljoen op in een investeringsronde geleid door Stride.VC, met deelname van Fortino Capital, Acadian Ventures, PMV en bestaande investeerders. Het geld zal gebruikt worden voor de verdere internationale expansie en voor onderzoek en productontwikkeling.

TechWolf werd opgericht in 2018 door Andreas De Neve, Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo tijdens hun studies ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Het bedrijf lost een veelvoorkomend probleem op: ondernemingen hebben te weinig inzicht in de skills van hun medewerkers. Dit leidt tot ondermaats talentmanagement en bemoeilijkt bedrijfstransformatie.

“Met TechWolf willen we mensen in een positie brengen waarin ze zich kunnen ontwikkelen en het meeste kunnen doen met hun talent.  We geven werknemers en managers up-to-date inzicht in skills, en bevorderen zo loopbaanontwikkeling en interne mobiliteit. De technologie laat HR toe om een meer strategische rol op te nemen binnen het bedrijf,” zegt Andreas De Neve, CEO van TechWolf.

Mondiale spelers als bp en GE Healthcare zetten  de technologie van TechWolf in om automatisch de skills van meer dan 2 miljoen  medewerkers in kaart te brengen

Mikaël Wornoo, COO van TechWolf: “Dit proces was voordien heel arbeids-en tijdsintensief. TechWolf klanten hebben nu vlot toegang tot skills data, waardoor ze de capaciteiten van medewerkers makkelijker toekomstbestendig kunnen maken.”

 

Volledige skill infrastructuur stroomlijnen

Om skills en competenties af te leiden, integreert het platform van TechWolf met MS Teams, Sharepoint, Confluence en andere systemen waar mensen dagelijks mee aan de slag zijn. De technologie connecteert met Human Capital Management systemen, Talent Marketplaces en leerplatformen om de volledige skill infrastructuur van bedrijven te stroomlijnen.

“Wat we uiteindelijk doen,  is een infrastructuurlaag bouwen voor de skills-based organisatie, de ‘future of work’ zeg maar. Onze technologie brengt skills in  kaart en wisselt  informatie uit met andere systemen binnen het hr-ecosysteem.”

“We hebben bewust voor een API-first oplossing gekozen om een infrastructuur te bouwen die alle informatie rond skills binnen bedrijven connecteert,” zegt TechWolf’s CTO Jeroen Van Hautte. “Ons engineering team draagt actief bij aan de AI-onderzoeksgemeenschap, onder meer door gepubliceerd onderzoek met de Universiteit van Cambridge.”

“We zitten in een stroomversnelling wat HR en People Management betreft. Toekomstgerichte organisaties kijken verder dan functietitels en houden steeds meer rekening met de onderliggende skills van mensen. TechWolf heeft hét platform gebouwd om skills beter te benutten binnen de organisatie,” zegt Cleo Sham, partner bij Stride.VC.

“De ‘war for talent’ woedt overal. Binnen die context is het van cruciaal belang om een zicht te krijgen, niet enkel op de volledige set van skills die van mensen die extern worden aangetrokken, maar minstens evenzeer van internen, om zo de interne mobiliteit te bevorderen. Dankzij de inzichten en tools die Techwolf daarvoor aan de bedrijven aanreikt kan er veel gerichter de juiste man of vrouw op de juiste plaats gezet worden”, aldus Roald Borré, Head of Equity Investments bij PMV.

Eind 2024 wil TechWolf de wereldwijde leider in Skill Intelligence software zijn en 100 miljoen werknemers van skill inzichten voorzien. Dit jaar is TechWolf van plan om 25 mensen aan te nemen over alle afdelingen, waardoor het team van 25 naar 50 medewerkers zal groeien.

 

Over TechWolf

TechWolf is een Belgische start-up met een HR Tech oplossing die bedrijven op weg helpt naar de ‘skills-based organisation’ van de toekomst. Met behulp van Artificial Intelligence levert TechWolf een instant, up-to-date en objectief beeld van de skills binnen het personeelsbestand.

In België wordt de technologie van TechWolf gebruikt door onder andere Telenet, Cegeka, KBC, SD Worx en Agoria. Het bedrijf mag eveneens de energiereus bp en het Amerikaanse GE Healthcare  tot zijn klanten rekenen. TechWolf bekleedt als verbindende laag een unieke positie binnen de verschillende HR platformen, databases en tools.

 

Perscontact

Frank Kindt, Hoofd communicatie bij PMV, frank.kindt@pmv.eu, 0472/420790