nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV stapt mee in technologie voor zelfrijdende auto’s

ivex-pmv

IVEX, een bedrijf van voormalige KU Leuven-onderzoekers gespecialiseerd in software voor zelfrijdende auto’s, haalt 1,2 miljoen euro op bij een reeks investeerders, waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Marc Jacobs,  Noshaq, The Faktory, en SPDG. Hiermee wil het de commercialisatie van haar AI-producten voor zelfrijdende auto’s versnellen.

IVEX werd opgericht in November 2017 en wil het aantal verkeersslachtoffers tot nul herleiden tegen 2030. Aan de start-up gingen verschillende jaren onderzoek en ontwikkeling vooraf aan de KU Leuven door oprichter Mario Henrique Cruz Torres. Dat resulteerde in  een software toepassing  voor fabrikanten van zelfrijdende voertuigen, die artificiële intelligentietechnieken met wiskundige methodes combineren om de veiligheid in het beslissingsproces van die zelfrijdende voertuigen te verhogen.

Met de financiering wil IVEX haar twee commercialiseerbare producten, de IVEX Safety Co-Pilot en de IVEX Safety Assessment Tool, versneld uitrollen. De IVEX Safety Co-Pilot wordt gebruikt om elke beslissing van zelfrijdende software te beoordelen op veiligheid zodat de kans op fouten en risico’s wordt beperkt. De IVEX Safety Assessment Tool wordt gebruikt door ontwikkelaars van zelfrijdende autosoftware die versneld testen en validatie willen doen.

GROOT POTENTIEEL

IVEX mikt in eerste instantie op technologie die toepasbaar is in zelfrijdende auto’s, maar de methodes zijn ook toepasbaar binnen andere sectoren waar de veiligheid van een bepaald traject moet geattesteerd worden. Zo heeft IVEX een contract afgesloten met Case New Holland, de op een na grootste producent van landbouwmachines ter wereld. Binnen de automobiel sector zijn onder andere Renault, en SAIC motor, de belangrijkste Chinese producent van elektrische wagens, klanten van IVEX.

Mario Henrique Cruz Torres, CEO van IVEX legt uit: ”Het vertrouwen van grote namen binnen de automotive sector bevestigt het potentieel van onze technologie. We zijn daarom verheugd met de instap van verschillende investeerders die net als IVEX het belang inzien van een versnelde uitrol binnen een sector die aan de vooravond staat van een reeks belangrijke ontwikkelingen, speciaal gericht op het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers door het gebruik van nieuwe technologieën.”

CONTACT INFO

Mario Henrique Cruz Torres, CEO van IVEX, e-mail: mario@ivex.ai,  +32 488 81 47 09

www.ivex.ai

Frank Kindt, Communicatiemanager PMV, frank.kindt@pmv.eu, + 32 472 420 790

Over Noshaq

Noshaq is een portefeuille van 464 bedrijven en 600 miljoen euro aan actiemiddelen. Noshaq is de financiële referentiepartner voor de oprichting en ontwikkeling van kmo’s in de regio Luik. Door de jaren heen heeft Noshaq een panel financieringsinstrumenten ontwikkeld in overeenstemming met de behoeften en trends van de markt en met zijn strategie. Elke dienst aangeboden door Noshaq (kapitaal – lening – leasing) wordt altijd bepaald op basis van de vraag en behoeften van de eignenaar-investeerder. Het doel is altijd om een hefboomeffect te hebben op de ontwikkeling van het bedrijf.

www.noshaq.be

Over The Faktory

The Faktory is een private tech startup investeringsfonds dat mee is opgericht door Pierre L’Hoest (oprichter en voormalig CEO van EVS Broadcast) en Simon Alexandre (voormalig CEO van CETIC). The Faktory Fund ondersteunt start-ups voornamelijk op het gebied van Internet of Things en Software as a Service (SaaS) in B2B internationale markten. De industriële achtergrond van het management en de investeerders van The Faktory Fund biedt de oprichters een unieke expertise om B2B startups te ontwikkelen.

Over SPDG

SPDG is de holdingvennootschap van de familie Périer-D’Ieteren, een van de twee belangrijkste aandeelhouders van de D’Ieteren Group. D’Ieteren is al meer dan twee eeuwen actief in de auto-industrie en streeft momenteel drie verschillende activiteiten na, gericht op sterke merken.

De missie van SPDG is tweedelig: het neemt het professionele beheer van haar strategische deelneming in D’Ieteren op zich, en wil via SPDG Ventures samenwerken met ondernemers in start-ups en scale-ups die een blijvende impact hebben op de samenleving. Bedrijven die deel uitmaken van de investeringsomvang hebben betrekking op mobiliteit, smart city-oplossingen en e-health in deze specifieke contexten.

www.spdg.be

Over Marc Jacobs

Als ondernemer en Business Angel ondersteunt Marc Jacobs oprichters die een positieve impact op de wereld willen hebben. Marc is ervan overtuigd dat elk bedrijf het hoger doel moet voor ogen hebben. Hij is sector-agnostisch en zoekt naar high-tech projecten die belangrijke noden vervullen.

 

Deze financiering wordt ondersteund door de InnovFin KMO Garantiefaciliteit (InnovFin SME Guarantee Facility) met de financiële steun van de Europese Unie onder Horizon 2020 en van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) dat werd opgericht binnen het Investeringsplan voor Europa. Het doel van EFSI is het ondersteunen van de financiering en realisatie van productieve investeringen binnen de Europese Unie en het verzekeren van een betere toegang tot financiering.