nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Portefeuillebedrijf van PMV, Virovet, kondigt benoeming van Dr. George Gunn aan als voorzitter.

27 jan 2017
george-gunn-pmv

ViroVet nv, een toonaangevend Belgisch biofarmaceutisch bedrijf actief in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en antivirale geneesmiddelen voor vee, is trots aan te kondigen dat dr George Gunn is toegetreden tot de raad van bestuur.

Dr Gunn was CEO van Novartis Animal Health en een lid van het wereldwijde directiecomité van Novartis tot begin 2015. In de jaren zeventig en tachtig werkte hij samen met het Ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening van het Verenigd Koninkrijk en bekleedde vervolgens diverse functies in de diergeneeskundige sector. Zo stond Dr Gunn achtereenvolgens aan het hoofd van Janssen Animal Health in het Verenigd Koninkrijk en Pharmacia Animal Health. Sinds zijn vertrek bij Novartis zetelt dr George Gunn in het bestuur van Nextvet, Phibro Animal Health, Diversigen en Nuritas. Hij ontving eerder deze week nog de Animal Pharm Lifetime Achievement Award (link).

Dr Erwin Blomsma, mede-oprichter en CEO van ViroVet: “Ik ontmoette George in 2013 toen ik nog bij Okapi Sciences werkte en we een licentieovereenkomst met Novartis Animal Health tekenden. We waren bij Okapi onder de indruk van de dynamiek binnen een groot bedrijf als Novartis en hebben met veel plezier samengewerkt met hun teams. Toen we aan de voorbereidingen van de financieringsronde voor ViroVet begonnen, was het duidelijk dat de ervaring en het strategisch inzicht van George zeer waardevol zouden zijn voor het bedrijf, vooral omdat we met potentieel disruptieve technieken werken in de verder eerder conservatieve diergeneeskundige industrie. We zijn dan ook vereerd dat George het voorzitterschap aanvaard heeft.”

Dr George Gunn, oprichter en CEO van Stonehaven Consulting: “Het vaccintechnologieplatform dat ViroVet samen ontwikkelt met de KU Leuven zou wel eens grondig verandering kunnen brengen in de manier waarop we in de toekomst vaccins zullen ontwerpen, produceren en verdelen. Het is een plezier voor mij om getuige te mogen zijn van een dergelijk innovatief project waaraan ik een bijdrage hoop te kunnen leveren.”

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

ViroVet is een biofarmaceutisch bedrijf dat tot doel heeft de veiligheid en productiviteit in de veeteelt te beschermen en te verbeteren met behulp van baanbrekende technologie rond virusbestrijding. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Leuven (Heverlee) en zal voortbouwen op de kennis en producten die sinds 2008 ontwikkeld werden binnen Okapi Sciences en Aratana Therapeutics en zal eveneens nieuwe vaccinatietechnieken evalueren en ontwikkelen.

MEER INFO

Dr. Erwin Blomsma, CEO ViroVet nv– eblomsma@virovet.com – Ambachtenlaan 1, 3001 Heverlee, België.
Tel: +32 16 299 728 Fax: +32 16 299 727 BE 0634.891.328 Web: www.virovet.com Twitter: @ViroVet