nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Pulsify Medical sluit tweede ronde Serie A-financiering van 5,4 miljoen euro af voor draagbare ultrasone hartmonitorpleister

pulsify-medical-pmv

Pulsify Medical is gespecialiseerd in digitale medische technologie en ontwikkelt draagbare ultrasone pleisters waarmee vitale organen in realtime kunnen worden gemonitord. Deze nieuwe, disruptieve technologie voorziet in een grote onvervulde behoefte aan continue hartbewaking op IC’s, in ziekenhuizen en bij patiënten thuis, wereldwijd.Het bedrijf heeft vandaag bekendgemaakt dat tijdens het tweede deel van de eerste financieringsronde nog eens 3,75 miljoen euro in aandelenvermogen is opgehaald. Het totaal van serie A komt daarmee op 6,35 miljoen euro. Bij de investeerders in de eerste Serie A-ronde, imec.xpand, KU Leuven en UZ Leuven, hebben zich nu PMV, Gemma Frisius Fonds en imec aangesloten. Van het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) kreeg het bedrijf daarnaast een niet-dilutieve onderzoekssubsidie van 1,65 miljoen euro.

Pulsify Medical werkt aan de ontwikkeling van unieke en IP-beschermde technologieën. Voor de Smart Patch combineert het de unieke flexibele ultrasone transducertechnologie van imec met de toonaangevende expertise op het gebied van ultrasone beeldvormingsalgoritmes van KU Leuven.

DE SMART PATCH VERANDERT HET LEVEN VAN HARTPATIËNTEN

Pulsify Medical streeft naar een slimme en flexibele Smart Patch  met duizenden sensoren die een scala aan gezondheidsparameters monitoren. De pleister verzamelt kritieke gegevens over de gezondheid van het hart van een patiënt, zoals veranderingen in de werking ervan. Deze informatie wordt doorgegeven aan patiënten en artsen, zodat er bij afwijkingen sneller medisch kan worden ingegrepen, bijvoorbeeld om een hartaanval te voorkomen.

Chris Japp, onafhankelijk voorzitter van de Raad van Bestuur: “Pulsify Medical heeft een team van deskundigen samengesteld om met realtime ultrasone monitoring op afstand de hartzorg te transformeren. Door doorbraken in de echotechnologie te combineren met het gemak en de voordelen van een draagbaar medisch hulpmiddel, verbetert Pulsify Medical de kwaliteit van leven van patiënten over de hele wereld aanzienlijk.”

Diane Lejeune, Business Manager, MedTech en eHealth, PMV: “Met eersteklastechnologie, kennis van Vlaamse strategische onderzoekscentra en een zeer ervaren team werkt Pulsify Medical aan de ontwikkeling van producten waarmee de hartfunctie op een compleet nieuwe manier kan worden gemonitord, . Dit verbetert de zorg en maakt kortere ziekenhuisopnames mogelijk. We zijn overtuigd van de enorme impact die dat zal hebben op IC’s en ziekenhuizen, niet alleen in Vlaanderen maar over de hele wereld, en we sluiten ons daarom graag aan bij de groep investeerders die Pulsify Medical ondersteunt.”

Iwan van Vijfeijken, CEO van Pulsify Medical: “Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Continue hartbewaking en vroegtijdige waarschuwingen kunnen levens redden en medische resultaten verbeteren. Dat motiveert ons bij Pulsify Medical nog het meest. Ik ben trots op de vooruitgang die we hebben geboekt sinds onze start in 2019. Het team heeft de algoritmes geoptimaliseerd om de uitgebreide datasets te analyseren die tijdens de monitoring worden verkregen. De pleister is zo ontworpen dat de mobiliteit van patiënten zoveel mogelijk wordt behouden, terwijl de hartfunctie nauwkeurig wordt gemonitord. Dit levert voor patiënten en artsen waardevolle informatie op waarmee de veiligheid van patiënten kan worden gewaarborgd.”

Steve Stoffels, VP Technology van Pulsify Medical: “Echotechnologie produceert beelden met unieke details, die essentiële informatie geven over de gezondheid van een patiënt. Ultrasone monitoringsinstrumenten zijn echter nog niet ruim voorhanden op IC’s en in ziekenhuizen, laat staan in ambulante situaties zoals thuis. Pulsify Medical gaat hier verandering in brengen, zodat vitale organen beter worden gemonitord en de patiëntervaring wordt verbeterd.”

OVER PULSIFY MEDICAL

Pulsify Medical is een bedrijf in de digitale medische technologie dat draagbare ultrasone pleisters ontwikkelt om vitale organen in realtime te monitoren. Het bedrijf werd in 2019 opgericht als spin-off van imec en KU Leuven (Medical Imaging Research Center). De hartpleister van Pulsify Medical zal het eerste hulpmiddel zijn dat de hartfunctie in realtime continu en direct meet en monitort, zowel in het ziekenhuis als thuis. https://pulsify-medical.com/

OVER PMV

PMV is een Vlaamse investeringsmaatschappij die de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseert zij met en voor de overheid, en andere partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,35 miljard euro in beheer.

OVER GEMMA FRISIUS FONDS

Gemma Frisius Fonds (GFF) is een startkapitaalfonds dat in 1997 is opgericht als een joint venture van KU Leuven, KBC Bank en BNP Paribas Fortis Private Equity. Het combineert de expertise op het gebied van onderzoek en technologieoverdracht van de universiteit met de financiële en investeringsexpertise van de twee financiële partners. GFF voorziet in startkapitaal tijdens de vroege ontwikkelingsfases van innovatieve, op onderzoek gebaseerde spin-offbedrijven in verschillende technologische domeinen en ondersteunt ze bij hun verdere groeiproces. Ga voor meer informatie naar https://lrd.kuleuven.be/en/spinoff/gemma-frisius-fund

OVER VLAIO

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is een organisatie van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. In 2016 fuseerden het eerdere Agentschap Ondernemen en de bedrijfsgerichte activiteiten van IWT tot VLAIO. De onderzoeksactiviteiten van IWT zijn overgenomen door het Vlaamse Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO). De missie van VLAIO is het stimuleren en ondersteunen van innovatie en ondernemerschap en het bijdragen aan een gunstig bedrijfsklimaat in Vlaanderen. De activiteiten van VLAIO omvatten het stimuleren van groei en innovatie door bedrijven middels subsidies financieel te ondersteunen; het inspireren van ondernemerschap door samenwerking met verschillende partijen die MKB-ondernemers kunnen begeleiden in hun groei of bij overnames;  het ondersteunen van clusters en het verbeteren van omgevingsfactoren, zoals het faciliteren van de ontwikkeling van bedrijventerreinen. www.vlaio.be

OVER IMEC.XPAND

Imec.xpand is een startup- en groeifonds dat met een baanbrekende aanpak hardwaregedreven nanotechnologische innovaties uitbouwt tot succesvolle internationale bedrijven. Het fonds wordt onafhankelijk beheerd door een team van ondernemers, doorgewinterde durfkapitalisten en zakelijke experts. Het is gericht op ambitieuze techstartups die alles in zich hebben om succesvolle, schaalbare ondernemingen te worden die de wereld kunnen veranderen en waarbij de kennis, expertise en infrastructuur van imec een bepalende factor kunnen zijn. Ga voor meer informatie over imec.xpand naar www.imecxpand.com.

OVER IMEC

Met meer dan 4.500 medewerkers van overal ter wereld, topwetenschappers en experten in verschillende onderzoeksdisciplines, een zeer geavanceerde R&D infrastructuur, en een uitgebreid partnernetwerk van wereldleiders uit de hightech-industrie, farma, ICT, … Vlaamse en internationale bedrijven, start-ups, de academische wereld en kenniscentra, is imec ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer.Imec zet zijn expertise en industrieel netwerk ook in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces. Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector, overheden en bedrijven in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.Imec heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan en de VS, en vertegenwoordiging in China, Japan en India. In 2020 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 680 miljoen euro. Meer informatie: www.imec.be

Imec is een geregistreerde merknaam voor de activiteiten van imec International (IMEC International, stichting van openbaar nut naar Belgisch recht), imec België (IMEC vzw, gesteund door de Vlaamse overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, gesteund door de Nederlandse overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics Shanghai Co. Ltd.), imec India (IMEC India Private Limited), imec San Francisco (IMEC Inc.) en imec Florida (IMEC USA Nanoelectronics Design Center Inc.).

OVER KU LEUVEN

Als Europese topuniversiteit voor innovatie investeert KU Leuven actief in het lanceren van innovatieve technologieën op de commerciële markt door spin-offbedrijven te creëren, intellectuele eigendom veilig te stellen en te licentiëren, en samen te werken met de industrie. KU Leuven ondersteunt onderzoekers en studenten bij het transformeren van hun innovatieve ideeën en technologieën naar commerciële producten en diensten die een positieve impact hebben op het leven van mensen over de hele wereld. KU Leuven stimuleert daarbij jonge ondernemers om een solide bedrijfsplan op te stellen, de markt te onderzoeken en een coherent team samen te stellen. Sinds de oprichting in 1972 heeft KU Leuven Research & Development de creatie en groei ondersteund van 142 spin-offbedrijven, waar meer dan 7.000 mensen werkzaam zijn. De spin-offbedrijven van KU Leuven vormen een belangrijke economische hefboom voor de Leuvense regio. In de periode van 2005 tot 2020 investeerde KU Leuven 16,5 miljoen euro in spin-offbedrijven en werd 1,2 miljard euro aan extern kapitaal opgehaald. 115 van de spin-offbedrijven van KU Leuven, waarvan de eerste werd opgericht in 1979, zijn nog steeds actief. Veel van deze bedrijven hebben een internationaal toonaangevende positie. Zeven spin-offbedrijven hadden een Initial Public Offering (IPO) op de beurs. Ga naar lrd.kuleuven.be/en/spinoff voor meer informatie.

OVER UZ LEUVEN

UZ Leuven heeft bijna 2.000 bedden en is daarmee het grootste universitaire ziekenhuis in België. Meer dan 9.500 enthousiaste medewerkers bieden dagelijks diverse en specialistische patiëntenzorg en werken continu aan het verbeteren en actualiseren van die zorg. De kracht van het UZ Leuven ligt in de combinatie van patiëntenzorg van topkwaliteit met excellent innovatief wetenschappelijk onderzoek en hoogstaand academisch onderwijs.

 

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Dhr. Iwan van Vijfeijken

CEO Pulsify Medical

iwan.vanvijfeijken@pulsify-med.com

www.pulsify-medical.com

M: +31 6 34275990