nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

REIN4CED zet in op groei en Vlaamse verankering met bijkomend kapitaal

rein4ced-team-pmv

REIN4CED NV, een producent van high-end staal- en koolstofvezel versterkte composiet fietsframes, zet sterk in op het uitbreiden van het productieteam en de productiefaciliteit.  Het heeft hiervoor een succesvolle kapitaalronde afgesloten van 12 miljoen euro.  Het rekende hiervoor op de steun van de bestaande investeerders: Finindus, The Innovation Fund, KU Leuven, Gemma Frisius Fund, Capricorn  Partners en twee nieuwe aandeelhouders, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en Invest For Jobs. 

Het lokale team uitbreiden en verder ontwikkelen is topprioriteit

REIN4CED startte zijn productielijn in 2019 met een duidelijke ambitie om marktleider te worden met de productie van lichtgewicht en duurzame fietsframes voor de Europese fietsmerken.  Het ontwikkelde hiervoor een gepatenteerde oplossing voor een klassiek probleem bij koolstofvezel versterkte composieten: het optreden van brosheid en de kans op onvoorziene en plotse breuken van het materiaal. Het eigen FEATHER hybride composiet bevat kleine hoeveelheden speciaal ontwikkelde staalvezels op specifieke plaatsen in het materiaal. Het nieuwe composietmateriaal van REIN4CED gedraagt zich hierdoor bijna als een metaal, maar met het gewicht van een koolstofvezel versterkt composiet.  Door de innovatieve aanpak op vlak van materialen, het gebruik van het FEATHER hybride composiet en geautomatiseerde processen heeft REIN4CED aan de industrie bewezen dat het mogelijk is om de productie op een duurzame manier naar Europa terug te brengen.

“Vandaag liggen we nog aan de kop van het peloton aangezien we een technische voorsprong hebben,” zegt Michaël Callens, CEO van REIN4CED, “maar we zijn ons bewust dat de strategische drijfveren vanuit de fietsindustrie om de waardeketen volledig te heroriënteren richting Europa een nog grotere vraag zal creëren waarop we ons moeten voorbereiden.  We zien dat vooral het E-bike segment zeer sterk in opmars is op verschillende niveaus: van sportieve mountainbikes tot speed-pedelecs.  Het is ook vanuit deze segmenten dat we vandaag de meeste aanvragen krijgen en dat we ook het verschil kunnen maken met onze lokale productie en het innovatieve materiaal.  Het Slovaakse fietsmerk KELLYS BICYCLES heeft als een van de eerste een doorgedreven evaluatie van hun productgamma en hun totale supply chain gemaakt en ingezien dat in het veranderende klimaat een nauwe samenwerking met ons zeer veel voordelen biedt.”

Om stapsgewijs de productie kwalitatief op te schalen in een groeiende onderneming zijn er extra inspanningen nodig.  Het team duurzaam uitbreiden is daarbij een belangrijke uitdaging.  “Meer dan ooit zijn we op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die hun schouders onder het groeitraject willen zetten,” gaat Callens verder.  “Als we op lange termijn frame productie op grote schaal in Europa willen realiseren dan moeten we daar vandaag tijdens ons huidige opschalingstraject in Winksele reeds mee starten.”  De ontwikkelingen in de huidige fabriek worden verdergezet zodat deze de basis kunnen leggen voor verdere uitbreiding.  Naast technische uitbreidingen en verbeteringen is het aantrekken en ontwikkelen van lokaal talent de allerhoogste prioriteit voor REIN4CED.  Het bedrijf wil verder investeren in het team om zowel te kunnen bijdragen aan de huidige uitlevering van commerciële producten maar ook om op langere termijn te werken aan de verdere opschaling van fietsframe productie in Europa.

Een investering op lange termijn voor het bedrijf en de werknemers

Door het terugbrengen van de ontwikkeling en de productie van complexe onderdelen, zoals high-end koolstofvezel versterkte fietsframes, naar Vlaanderen ontstaan er tal van mogelijkheden en opportuniteiten voor mensen met specifieke vaardigheden: van operatoren op de werkvloer, ondersteunend personeel tot gespecialiseerde ingenieurs in het development team. Nils Nijs van Invest For Jobs: “Een bedrijf ondersteunen in het aantrekken en ontwikkelen van nieuwe talenten ligt dan ook volledig binnen onze missie. We geloven sterk in het inzetten op sociale meerwaarde in Vlaanderen en willen Rein4ced actief ondersteunen als aandeelhouder en vanuit de raad van bestuur.”

Naast Invest For Jobs stapt ook PMV in het kapitaal van REIN4CED.  “Deze kapitaalronde moet REIN4CED in staat stellen om een strategisch traject uit te zetten voor fietsframe productie in Vlaanderen. Vanuit PMV ondersteunen we graag bedrijven die op innovatieve manier inzetten op groei en ontwikkeling in Vlaanderen. ” zegt Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV.

Over REIN4CED

REIN4CED is een innovatief Belgisch productiebedrijf. In zijn productie-eenheid in Leuven produceert REIN4CED impactbestendige, lichtgewicht fietskaders voor merken die hun klanten naast topprestaties ook meer veiligheid en duurzaamheid willen aanbieden. De nieuwe generatie koolstofvezelfietsen worden geproduceerd op een geautomatizeerde lijn en maken gebruik van thermoplastische composietmaterialen en het karakteristieke, impactbestendige ‘FEATHER’-materiaal van REIN4CED. REIN4CED is het eerste bedrijf dat koolstofkaders voor commercieel gebruik produceert in Europa en biedt daarbij belangrijke logistieke voordelen en een toegenomen flexibele en doeltreffende productieketen.

CEO Michaël Callens – Tel: +32 16 14 08 21 – michael.callens@rein4ced.com

CPO Dave Luyckx – Mobile: +32 486 16 53 47 – dave.luyckx@rein4ced.com

REIN4CED NV
Diependaalweg 4A
3020 Winksele

info@rein4ced.com
https://rein4ced.com/

Over PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseert zij met en voor de overheid, en andere partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,6 miljard euro in beheer.

Over INVEST FOR JOBS (IFJ)

INVEST FOR JOBS (IFJ) is een privaat investeringsfonds dat eind 2015 werd opgericht door de sociale partners van de metaal- en technologiesector. Het is het enige paritair samengesteld fonds in België met een duidelijk sociaal doel: “een redelijke financiële return met een hoge sociale meerwaarde”! IFJ richt zich tot Belgische bedrijven die niet beurs genoteerd zijn en waarvan de activiteit / project een positieve impact heeft op de tewerkstelling in België. De financiële steun is op lange termijn door een deelname in het kapitaal of een lening. Voor meer info: www.investforjobs.be