nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

ScriptBook haalt 1 mln. euro op bij PMV en Michel Akkermans

3 mei 2016
pmv-nieuws

‘Films produceren is een riskante onderneming. Ieder jaar blijven de productie- en marketingbudgetten stijgen. Toch zijn er slechts een handvol films rendabel. Het wordt moeilijker om financiering te krijgen omwille van het grote risico voor de investeerders’, zegt Nadira Azermai, oprichtster en CEO van ScriptBook. “Ons beslissingsondersteunend systeem heeft als doel het risico in deze vroege fase te minimaliseren en aantrekkelijke content tot bij het grote publiek te krijgen.”

ScriptBook ontwikkelde technologie die de opbrengsten van films kan voorspellen door middel van geautomatiseerde scriptanalyse. Het systeem ondersteunt de verschillende actoren in de filmindustrie door de commerciële waarde van de film in te schatten aan de hand van artificiële intelligentie vooraleer de film gefinancierd, geproduceerd of uitgebracht is.

‘Sommige van de boeiendste doorbraken in software gebeuren vandaag in artificiële intelligentie’, zegt Roald Borré, Head of Equity Investments bij PMV. ‘Ons team gelooft dat de datawetenschap op veel industrieën een impact zal hebben, ook op de filmindustrie. We engageren ons in sterke mate voor de ondersteuning van bedrijven die innovatie, een sterk businessplan en een geweldig team verenigen. Voor ons behoort ScriptBook overduidelijk tot die bedrijven.’

Michel Akkermans zegt niet enkel onder de indruk te zijn van de technologie die ScriptBook heeft ontwikkeld, maar was ook gecharmeerd door ‘de ambitie, gedrevenheid en enthousiasme van Nadira en haar team.’

ScriptBook debuteerde op het filmfestival in Berlijn eerder dit jaar en voert momenteel pilootprojecten uit bij verschillende klanten.

OVER SCRIPTBOOK

ScriptBook helpt filmstudios, productiebedrijven, distributeurs en filmfinanciers bij het goedkeuren van filmprojecten door een inschatting van financiële return te maken op basis van het potentieel van een script. Het is het doel van ScriptBook om van rendabele films de norm te maken zonder in te boeten op het vlak van creativiteit of goede verhaallijnen. Meer informatie op www.scriptbook.io of volg ScriptBook op Twitter @ScriptBook_io of LinkedIn.

MEDIACONTACT

Nadira Azermai
Founder & CEO ScriptBook
E-mail: nadira@scriptbook.io

 

Frank Kindt
Woordvoerder PMV
M 0472 420 790