nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Sony Europe Ltd. koopt PMV-portefeuillebedrijf eSATURNUS, een specialist in digitaal geïntegreerde operatiezalen uit Heverlee

2 aug 2016
esaturnus-pmv

Basingstoke (UK), 2 augustus 2016

We staan er weinig bij stil, maar chirurgen (en verplegers) nemen in de operatiekamer vaak beslissingen die het verschil maken tussen leven en dood. Het is dus van het grootste belang dat de medische staf kan handelen op basis van de meest accurate informatie. De technologie van eSATURNUS biedt een oplossing door videobeelden en andere medische gegevens samen te brengen op één netwerkplatform, dat medisch personeel toelaat om deze informatie te beheren in real time. Op deze manier ligt de slimme digitale operatiekamer binnen handbereik.

Het bedrijf ontstond in 2007 uit een samenwerking tussen ingenieurs en chirurgen van de universiteiten van Leuven en Oxford. Het kon, mede dankzij financiering van PMV, doorbreken in het buitenland en is ondertussen actief in meer dan tien landen, zowel in Europa als daarbuiten.

Met de overname van eSATURNUS door Sony Europe Ltd. vandaag is het bedrijf nu helemaal klaar om wereldwijd door te breken met hoogtechnologische toepassingen die het verschil maken voor de patiënt .

U kunt hier het originele Engelstalige persbericht van Sony Europe Ltd. lezen.