nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Start sanering Verbrugge-site in Roeselare

15 dec 2022

De Roeselaarse projectontwikkelaar Hexagon is gestart met de saneringswerken op de 5,5 ha grote site Verbrugge, voormalig producent van weefgetouwen, in Roeselare. De brownfieldsite wordt het komende jaar omgevormd tot een nieuw bedrijvenpark waar er ruimte zal zijn voor een 80-tal ondernemers en kleine zelfstandigen. PMV financiert.

In 2017 werd een globaal masterplan gemaakt om een wijk met honderd woningen en een duurzaam bedrijvenpark te realiseren op de vervuilde en verlaten site tussen de Brugsesteenweg, de Damme- en Rotsestraat. Het plan werd in een nieuw RUP bekrachtigd en de woonzone werd intussen gelanceerd. Nu de omgevingsvergunning voor de kmo-zone is afgeleverd, start Hexagon aan de uitvoering van de kmo-zone. Er wordt verwacht dat de eerste ondernemers in de eerste jaarhelft van 2024 hun intrek zullen kunnen nemen in het bedrijvenpark. Om een goede wisselwerking tussen de woon- en werkzone te stimuleren, komen er op de grens tussen beide zones ook woon- en werkateliers. Ondernemers die graag bij hun atelier wonen, zullen dat op die manier kunnen combineren.

Brownfield

Het project kreeg een brownfieldconvenant (een aantal juridisch-administratieve en financiële voordelen bij de ontwikkeling van braakliggende en onderbenutte bedrijventerreinen). De sloop van de bestaande gebouwen en de aanleg van de nieuwe openbare weg worden gerealiseerd met steun van VLAIO. Het nieuwe bedrijvenpark Bazuin past volledig in de visie van Hexagon dat zich doelbewust focust op de reconversie van oude bedrijfsterreinen tot vooruitstrevende projecten met een open uitstraling en aanstekelijke dynamiek.

Financiering door PMV

Met twee participaties in de vastgoedfondsen Hexagon Invest I & II, geleid door Jelle Vandendriessche en Stijn Eyckmans wil PMV mee ruimte creëren om te ondernemen door onderbenutte sites en brownfields te revitaliseren en binnenstedelijke ontwikkelingen te stimuleren.