nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Tweede Hexagon-fonds met PMV

7 mei 2021
hexagon-pmv

PMV neemt een kapitaalparticipatie van 2,5 miljoen euro in Hexagon Invest II, het nieuwe vastgoedfonds van projectontwikkelaar Hexagon. PMV wil op die manier in Vlaanderen ruimte mee helpen creëren om te ondernemen door onderbenutte sites en brownfields te revitaliseren en binnenstedelijke ontwikkelingen te stimuleren vanuit een streven naar efficiënt ruimtegebruik.

Het vastgoedfonds is een initiatief van Hexagon vastgoedontwikkeling, geleid door CEO Jelle Vandendriessche en CFO Stijn Eyckmans. Met geld van private investeerders en PMV — de fondsgrootte is 26 miljoen euro — wil het in Vlaanderen reconversieprojecten realiseren. Vaak gaat het om oude industriële sites, niet zelden ingesloten in woonzones, die worden omgevormd tot hedendaagse KMO-zones met kantoren en soms ook residentieel vastgoed. Het fonds stelt middelen ter beschikking van de Hexagon-dochtervennootschappen die de feitelijke vastgoedontwikkelingen zullen realiseren. PMV investeerde 2,5 miljoen euro in het fonds.

DUURZAAMHEID

“Ruimte is schaars in Vlaanderen. Door onderbenutte sites en brownfields te revitaliseren (en de bodem- en asbestvervuiling te saneren) en binnenstedelijke ontwikkelingen te stimuleren gebruiken we die schaarse ruimte zo efficiënt mogelijk en creëren we plaats om te ondernemen”, aldus Bertrand Van Regemortel, Senior Investeringsmanager bij PMV. Door de kleinschalige KMO-units te combineren met innovatieve oplossingen zoals gedeelde kantoor- en ontvangstruimtes stimuleren we bovendien de interactie tussen de ondernemers”, zegt Van Regemortel. PMV stapte vroeg in het fonds en wist door haar engagement ook andere investeerders warm te maken voor het project. “Als cornerstone investor kunnen we niet alleen mee richting geven aan de complexe contracten die de opzet van zo’n fonds meebrengt maar ook wegen op de duurzaamheid van de projecten die zullen worden gerealiseerd”, besluit Van Regemortel.

TWEEDE FONDS

Hexagon Invest II is het tweede vastgoedfonds van Hexagon. In 2018 lanceerde het Hexagon Invest I, ook met een participatie van PMV, eveneens met de bedoeling reconversieprojecten aan te kopen en ze te herontwikkelen tot in hoofdzaak bedrijfsmatig vastgoed (m.n. bedrijfshallen) en in mindere mate tot residentiële projecten, om die vervolgens aan KMO-bedrijven, investeerders en bewoners te verkopen. Er werden projecten gerealiseerd in o.a. Blankenberge (Tintersweghe), Wervik (Van Rullen), Kortrijk (businesspark BOXX) en Gent (Hexaport). Alle partijen die in Hexagon Invest I participeerden, zijn ook bij het tweede fonds present.

CONTACT

Filip Clarisse, Communicatiemanager bij PMV, filip.clarisse@pmv.eu, +32 498.630.591.