nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Visma neemt Teamleader over van PMV, Keen Venture Partners en Fortino Capital

teamleader-pmv

Visma heeft Teamleader, een toonaangevende internationale SaaS scale-up die management software aanbiedt voor kleine en middelgrote ondernemingen, overgenomen van investeerders Fortino Capital, Keen Venture Partners en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Door toe te treden tot de Visma-familie, zal Teamleader profiteren van het internationale netwerk en de expertise van Visma om zijn groeiambities te versnellen.

Teamleader werd opgericht in juli 2012 om ondernemers te helpen met hun bedrijf. Na jarenlang maatwerksoftware te hebben ontwikkeld, was het voor oprichter Jeroen De Wit duidelijk dat er vraag is naar één gebruiksvriendelijke tool die CRM, offertes, facturatie en projectmanagement aankan.Teamleader is inmiddels uitgebreid naar Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, naast België en Nederland. Tien jaar na de oprichting werken meer dan 13.000 organisaties met Teamleader en stroomt er voor meer dan 10 miljard euro aan facturen door de systemen van Teamleader.

Sneller innoveren

Om te voldoen aan de toegenomen vraag naar software, om sneller te innoveren en om haar groeiambities te versnellen, heeft Teamleader zich aangesloten bij Visma.

Jeroen De Wit, oprichter en CEO van Teamleader: “Bij Visma zijn we terechtgekomen in een winnend team waarin we de autonomie behouden om ons bedrijf voort te zetten. Tegelijkertijd kunnen we hulp krijgen op het gebied van technologie, security, commercie en bedrijfsvoering. Bovendien zijn er veel bedrijven binnen Visma die dezelfde doelgroep bedienen als wij. Daarom kunnen we samen de kansen grijpen die er in de markt liggen.”

Meest gebruiksvriendelijke software

John Reynders, Area Director Benelux: “De manier waarop Teamleader bedrijven helpt groeien spreekt mij erg aan. Ik kom uit een ondernemersfamilie en weet als geen ander dat passie de drijvende kracht is achter het runnen van een bedrijf. Maar ook de zakelijke kant van het ondernemerschap is belangrijk. Teamleader begrijpt dienstverlenende organisaties als geen ander. Het heeft voor hen de meest gebruiksvriendelijke software op de markt gemaakt. Ik ben er trots op dat het snelgroeiende Teamleader ervoor heeft gekozen om zich voor de volgende fase bij Visma aan te sluiten. Samen kunnen we dienstverleners helpen zich te concentreren op hun kernactiviteiten door bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren.”

De reis van Teamleader werd ondersteund door verschillende VC-investeerders. Fortino Capital was de eerste investeerder en leidde de eerste investeringsronde in 2014. In 2018 stapten zowel Keen Venture Partners als PMV in om de groei van Teamleader verder te ondersteunen. Als lead investeerder en voorzitter is Duco Sickinghe, Managing Partner bij Fortino Capital, erg blij met het volgende hoofdstuk dat Teamleader samen met Visma gaat schrijven. “Het is een genoegen geweest om meer dan 8 jaar met Jeroen samen te werken en Teamleader te zien groeien van slechts een paar honderd klanten in Vlaanderen in 2014 naar meer dan 13.000 klanten in heel Europa vandaag. Ik geloof echt dat Teamleader in goede handen zal zijn als onderdeel van de Visma-groep om het mkb te blijven helpen slimmer te werken.”

Teamleader zal onder zijn eigen naam en met zijn huidige team van 180 medewerkers blijven opereren als een onafhankelijke eenheid binnen de Visma-groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.Arma Partners trad op als exclusief financieel adviseur van Teamleader bij de transactie.

 

Over Visma

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtigere samenleving. Door het vereenvoudigen en automatiseren van het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten in de private en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van 2.081 miljoen euro in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Bezoek www.visma.nl voor meer informatie.

Visma’s softwareaanbod op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud-software. Visma is de trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ’s werelds beste wieler- en schaatsteams.

 

Over Teamleader

Meer gedaan, minder gedoe. 60.000+ ondernemers en hun teams gebruiken Teamleader’s work management software elke dag om werk te verkopen, factureren en plannen. Alles op één plek. Zo zorg je ervoor dat alle relevante informatie niet langer versnipperd is over verschillende inboxen, Excel-sheets en software. Resultaat: een perfect overzicht van lopende verkoopkansen, projecten en betalingen. En misschien nog wel crucialer: een haarscherp beeld van hoe uw bedrijf presteert. www.teamleader.eu

 

Ove Fortino Capital

Fortino Capital is een Europese investeringsmaatschappij met een focus op snelgroeiende B2B software bedrijven. Met kantoren in België en Nederland ondersteunt Fortino uitzonderlijke en ambitieuze ondernemers in heel Europa. Naast Venture Capital investeert Fortino ook in meer gevestigde softwarebedrijven (Growth Capital/Private Equity). Fortino’s Venture Capital portefeuille omvat onder meer Techwolf (BE), Venly (BE), Zaion (FR), Timeseer.ai (BE), Salonkee (LUX), Sides (DE), Flowlity (FR), D2X (NL), Peers (DE), Reveall (NL), Merkely (NO), Venly (BE), Getvisibility (IE). Meer info op www.fortinocapital.com

 

Contact: Frank Kindt, woordvoerder PMV, frank.kindt@pmv.eu, 0472/420790