nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

VRT en PMV investeren samen 10 miljoen euro in mediasector

15 jan 2018
vrt-pmv

De Vlaamse overheid vraagt dat de VRT het media-ecosysteem in Vlaanderen mee ondersteunt. Eén van de manieren om dat te doen, is via het investeringsfonds Media-Invest dat het media-ecosysteem moet ‘ondersteunen, versterken en duurzaam laten groeien.’

De Vlaamse publieke omroep VRT en de investeringsmaatschappij PMV gaan daarom samen elk vijf miljoen euro investeren in de groei van beloftevolle ondernemingen in de Vlaamse en Brusselse mediasector. Elk mediabedrijf met een goed businessplan en een sterk team komt in aanmerking voor financiering en ondersteuning.

Met deze samenwerking willen de VRT en PMV zowel maatschappelijk als economisch rendement halen door het Vlaamse media-ecosysteem verder te professionaliseren en te internationaliseren. Beide partners focussen daarom in het bijzonder op bedrijven in de mediatechnologie die innovatieve oplossingen bieden voor het creëren, produceren, consumeren, distribueren en archiveren van media-inhoud. Ook ondernemingen die audiovisuele mediacontent creëren en produceren en vernieuwen op het vlak van storytelling komen in aanmerking.

VRT en PMV bundelen op deze manier de knowhow van beide partijen. De VRT levert haar expertise in media-innovatie, mediatechnologie en content. PMV reikt haar deskundigheid aan op het vlak van investeringen, ondernemerschap en de professionalisering van ondernemingen.

Minister van media Sven Gatz: “In de beheersovereenkomst die we met de VRT hebben afgesloten staat voor het eerst duidelijk de rol vermeld die de VRT moet spelen bij de versterking van ons Vlaams media-ecosysteem. Door de digitalisering, technologische ontwikkelingen en de intrede van grote en sterke internationale spelers in de Vlaamse mediamarkt staan de klassieke verdienmodellen van onze Vlaamse media onder toenemende druk. De VRT heeft daarom beslist om samen met de PMV haar kennis, ervaring en knowhow aan te wenden om ons hele Vlaamse mediabestel beter te maken en in die nieuwe media-omgeving te helpen groeien en bloeien.”

MEER INFORMATIE

Eva Vanhengel
Woordvoerder Vlaams minister Sven Gatz
Eva.vanhengel@vlaanderen.be
+32 476 512 107

Bob Vermeir
Woordvoerder VRT
Bob.vermeir@vrt.be
+32 476 809 267

Frank Kindt
Woordvoerder PMV
M 0472 420 790