nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Waylay sluit Serie A-financiering af, geleid door Yokogawa, PMV en AAAF

waylay-logo

Waylay, een baanbrekend bedrijf op het gebied van hyperautomatiseringplatforms dat de manier opnieuw heeft uitgevonden waarop automatisering kan worden gebouwd voor ondernemingen die ongeëvenaarde niveaus van complexiteit hebben bereikt in digitale transformatie, heeft vandaag aangekondigd dat het een Serie A-financieringsronde heeft opgehaald bij Yokogawa Electric Corporation (TOKYO: 6841), een Japanse multinational op het gebied van elektrotechniek en software met hoofdkantoor in Tokio, samen met bestaande investeerders PMV, een Belgisch private-equityfonds, en Ark Angels Activator Fund (AAAF).

 

Met Waylay kunnen bedrijven verder gaan dan een connect, collect en API marktplaats aanpak en naadloos in real-time nieuwe business automation logica implementeren in elk operationeel facet van een onderneming, uitsluitend in low-code.

De nieuwe financiering voor het bedrijf zal worden gebruikt om Waylay’s team te laten groeien, de productontwikkeling te versnellen en het klantenbestand verder uit te breiden in Noord-Amerika, Europa en Azië.

“We zijn verheugd om deze nieuwe financieringsronde aan te kondigen en verwelkomen Yokogawa als nieuwe investeerder, naast PMV en AAAF,” zegt Leonard Donnelly, CEO bij Waylay. “Deze nieuwste investering valideert onze visie en toewijding om de complexiteit van software-integratie te verlichten in het licht van de behoefte aan meedogenloze automatisering waar bedrijven vandaag de dag mee te maken hebben”.

Aanzienlijke commerciële tractie

Waylay’s initiële seed funding ronde werd in 2017 geleid door twee Europese investeringsmaatschappijen, PMV en AAAF. Sindsdien heeft Waylay aanzienlijke commerciële tractie opgedaan met meer dan 50 klanten, een combinatie van grote wereldwijde merknamen en hoge Innovators, in industriële, gebouwen, transport, telecommunicatie en meest recent financiële dienstenmarkte

“Waylay is opgericht rond het idee om specifieke uitdagingen op te lossen in de context van de enorme opkomst en samensmelting van AI-, IT- en IoT-toepassingen met de ontluikende API-economie,” zegt Veselin Pizurica, medeoprichter van Waylay. “Als tech-oprichter benaderde ik de uitdaging vanuit de engineering-kant, wat leidde tot onze verbazingwekkende gepatenteerde automatiseringstechnologie in de kern van ons product dat ondernemingen helpt hun bedrijf te transformeren door het verbinden van wat daarvoor niet verbonden was: fysieke producten, bedrijfssoftware en webdiensten.”

“Voor Yokogawa en onze klanten gaat de aandeleninvestering in Waylay over het bevorderen van de toepassing van digitale technologie en ons Yokogawa Cloud-platform om industriële autonomie en slimme productie te versnellen. Onze samenwerking met Waylay zal de overgang van onze klanten naar cloud computing ondersteunen en de transformatie van hun digitale ondernemingen bevorderen”, aldus Yukihiro Funyu, een senior vicepresident van Yokogawa en hoofd van het Digital Strategy Headquarters en DX-Platform Center in het Digital Solutions Headquarters.

“Voor onze ogen transformeert Waylay’s state-of-the-art hyperautomation platform technologie de manier waarop ondernemingen hun data en analytische inzichten gebruiken om betere strategische beslissingen te nemen voor het verbeteren van operationele processen,” zei Vincent Hebbelynck, business manager bij PMV. “We zijn blij dat we een rol hebben gespeeld in de reis van het bedrijf en kijken ernaar uit om getuige te zijn van hun versnelde groei.”

“AAAF was vanaf dag één enthousiast om Waylay’s visie te ondersteunen om bedrijven in staat te stellen een beter rendement te behalen uit hun digitale transformatie-investeringen door AI, IT en OT workflows in unisono te laten werken, wat vandaag de dag uniek is voor Waylay,” zegt Jan Vorstermans, fondsmanager bij AAAF. “Onze initiële investering heeft Waylay geholpen hun doelen op het gebied van automatisering te bereiken en hun klanten geholpen enorme besparingen te realiseren. Met onze deelname aan deze financieringsronde geloven we dat Waylay zich nu in een optimale positie bevindt om de markt te leiden.”

 

Over Yokogawa

Yokogawa levert geavanceerde oplossingen op het gebied van meting, controle en informatie aan klanten in een breed scala van industrieën, waaronder energie, chemie, materialen, farmaceutica en voeding. Yokogawa pakt problemen van klanten aan met betrekking tot de optimalisatie van productie, activa en de toeleveringsketen met de effectieve toepassing van digitale technologieën, waardoor de overgang naar autonome bedrijfsvoering mogelijk wordt. Yokogawa werd in 1915 opgericht in Tokio en blijft zich inzetten voor een duurzame samenleving met 17.500 medewerkers in een wereldwijd netwerk van 119 bedrijven in 61 landen.

Voor meer informatie, bezoek www.yokogawa.com.

 

Over PMV

PMV is een investeringsmaatschappij die mee vorm geeft aan de economische toekomst van Vlaanderen door veelbelovende bedrijven te financieren vanaf de prille start tot aan groei en internationalisering. Met meer dan 1,6 miljard euro aan activa onder beheer en geleid door ervaren professionals, biedt PMV financiële oplossingen op maat voor ondernemers met een solide businessplan en een sterk managementteam, waaronder risicokapitaal, leningen en garanties.

 

Over AAAF

Het Ark Angels Activator Fund NV (AAAF) is een ARKIV-fonds in de ARKimedes-regeling van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. De aandeelhouders van het fonds zijn PMV, ING België en 57 business angels, leden van BAN Vlaanderen. Het fonds heeft 14,8 miljoen euro onder beheer en heeft, samen met business angels en andere co-investeerders, geïnvesteerd in Vlaamse KMO’s in hun start-, groei- of transformatiefase (www.aaafund.be).

 

Over Waylay – Automatiseer het gewoon.

Waylay is een fundamenteel nieuwe manier voor bedrijven om snel en op grote schaal automatisering en complexe regels te bouwen. Het brengt orde in de chaos van bedrijfsautomatisering. Het is een ontwikkelaar-vriendelijk hyperautomation platform met een uitgebreide suite van integraties voor elke use case en elk team – inclusief IT, operations, engineering, product en support – waardoor het ingewikkelde eenvoudig wordt. Waylay’s next-gen producten monitoren, stroomlijnen en optimaliseren assets, apparatuur en business flows voor een breed scala aan industrieën om het innovatieproces risicovrij te maken, team resources vrij te maken en een significante impact te hebben op de bottom line. Waylay heeft zijn hoofdkantoor in Gent, België, met groeiende teams in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Ga voor meer informatie naar Waylay.io