nl
Nieuwsbrief
Cases

Aphea Bio

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • ESG
  • Life sciences & care
Aphea.Bio

Onze ambitie is om een impact te leveren op de evolutie naar duurzame landbouw. We zijn verheugd om naar de volgende belangrijke fase te gaan en onze producten op de markt te brengen.

Isabel Vercauteren en Steven Vandenabeele, CEO en CTO van Aphea.Bio

Micro-organismen inzetten in de landbouw

Aphea.Bio ontstond in 2017 als een spin-off van VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Het bedrijf ontwikkelt biologische producten voor de landbouwmarkt op basis van in de natuur voorkomende micro-organismen en speelt hiermee in op de ambities van de European Green Deal. De focus ligt op duurzame oplossingen om de opbrengst van gewassen te verhogen en ze beter te beschermen tegen bepaalde schimmelziektes, het bestrijden van schadelijke insecten en behandelen van onkruid.

Sinds de lancering heeft Aphea.Bio een technologisch screeningplatform ontwikkeld om nieuwe micro-organismen te isoleren, te identificeren en te testen. Bovendien heeft het bedrijf intussen een uitgebreid portfolio van producten opgebouwd die al gevalideerd zijn in tarwe- en maïsvelden op verschillende locaties in Europa en zal er binnenkort een regelgevingsdossier voor een eerste product worden ingediend.

Aphea Bio

Partners in ambitie bij Aphea.Bio

PMV engageerde zich van bij de start als een van de investeerders in Aphea.Bio. Het agtech-bedrijf haalde toen een startbudget op van 9 miljoen euro tijdens de financiering-A ronde. Tijdens een succesvolle financiering B-ronde, met instap van bijkomende investeerders zoals  Astanor Ventures en het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF), kwam daar uiteindelijk nog eens 18 miljoen euro bij.

Investeringsteam Aphea.Bio

Thomas Beke Investeringsmanager thomas.beke@pmv.eu
Filip Goossens Principal investeringsmanager filip.goossens@pmv.eu