nl
Nieuwsbrief
Cases

Exact Imaging

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

Micro-ultrasone beeldvorming voor verbeterde prostaatkanker behandeling

Exact Imaging is wereldleider op het gebied van micro-ultrasone systemen met hoge resolutie, die real-time beeldvorming en geleide biopsieën mogelijk maken in de urologische markt voor prostaatkanker. Exact Imaging’s 29 MHz ExactVu™ micro-echografieplatform maakt een geheel nieuwe resolutieniveau mogelijk met groot gebruiksgemak en betaalbaarheid, en is een uitbreiding van de huidige urologische workflow.

Met behulp van het Exact Imaging-platform kunnen urologen bepaalde gebieden in de prostaat visualiseren en regio-specifieke biopsieën uitvoeren. Voor die gevallen waarin MRI zou kunnen helpen (d.w.z. eerdere negatieve biopsieën), werkt de FusionVu™ micro-US/MRI-fusietoepassing op het ExactVu micro-echografieplatform en maakt het op MRI-fusie gebaseerde targeting mogelijk.

Het ExactVu micro-echografiesysteem, inclusief de FusionVu-toepassing, is wettelijk goedgekeurd in de Europese Unie (CE-markering), de Verenigde Staten (FDA 510(k)) en Canada (licentie voor medische hulpmiddelen van Health Canada).

Partners in ambitie bij Exact Imaging

Exact Imaging haalt $16.3 mln. euro (CDN $21.5) op in een series C-ronde voor de commercialisatie van het ExactVu™ micro-ultrasoundsysteem. De eind 2016 gefinaliseerde financiering, is geleid door Lumira capital (Toronto, ON) en Vesalius Biocapital (Luxemburg) met deelname van bijkomende investeerders zoals PMV (Brussel, België)  en bestaande investeerders iGan Partners/Rowanwood Ventures (Toronto, ON).