nl
Nieuwsbrief
Cases

ISP1-RG

  • Infraprojecten
  • Energietransitie
  • Energie
Infra - Energie

In juli 2010 richtten PMV, Crédit Agricole Private Equity en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij een investeringsfonds op om in grootschalige fotovoltaïsche zonneparken te investeren.

Het fonds heeft het mogelijk gemaakt dat in de periode 2010-2014 op 14 verschillende sites PV-installaties werden gebouwd en dit voor een totaal geïnstalleerd vermogen van 13,4 MWp. De parken produceren in totaal jaarlijks ongeveer 12.000 MWh. In juni 2014 hebben de aandeelhouders hun participatie in het fonds aan het investeringsfonds PMF verkocht.

Rol van PMV

PMV heeft via haar uitgebreid netwerk een leidende rol gespeeld in de totstandkoming van het samenwerkingsverband door de verschillende partijen bij elkaar te brengen. Dankzij haar gedegen ervaring in het opzetten van samenwerkingsverbanden heeft PMV, samen met haar partners, een structuur kunnen uitwerken waarmee op een vlotte en gestandaardiseerde manier investeringsdossiers konden gescreend, goedgekeurd en beheerd worden. Als mede-investeerder was PMV actief betrokken in het beheer van het fonds en heeft het meerdere potentiële investeringsopportuniteiten voorgesteld aan het investeringscomité van het fonds.

Het project in cijfers

De totale investeringskost van de parken die via het fonds werden gerealiseerd bedraagt 31 mln. euro. De parken werden allen via lange termijncontracten gefinancierd.

Tom Mortier Hoofd van Energietransitie Tom.Mortier@pmv.eu +32 (0)2 274 64 48