nl
Nieuwsbrief
Cases

Lynxcare

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

"We staan aan het begin van een datarevolutie in de gezondheidszorg, waarin de patiënt en zijn/haar data centraal staan. Wij willen hierin het voortouw in nemen.”

Georges De Feu, mede-oprichter en CEO van Lynxcare

Real-world evidence voor verbeterde patiëntenzorg

​LynxCare is de Big Data marktleider in de gezondheidszorg. Dankzij een AI-gestuurd dataplatform helpen ze ziekenhuizen om eerder onbeschikbare klinische gegevens te ontsluiten voor een betere patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek. Deze data tonen immers de werkelijke uitkomst van behandelingen, een realiteit die kan verschillen van wat klinische studies aangeven.

LynxCare werd in 2015 opgericht door (apotheker) Georges De Feu en (arts) Dries Hens. Het bedrijf is vandaag een snel groeiende Belgische scale-up. Het stelt momenteel 35 mensen tewerk, waaronder artsen, biomedische wetenschappers, dataspecialisten en meer dan 10 onderzoekers (PhD). ​

Ze werken voor toonaangevende ziekenhuizen in Europa en in de Verenigde Staten en faciliteren wetenschappelijk onderzoek voor Life Sciences bedrijven zoals AstraZeneca, Pfizer, Novartis. Binnen een strikt ethisch en juridisch kader helpt LynxCare deze ziekenhuizen hun enorme hoeveelheid data inzichtelijk te maken met behulp van AI (artificiële intelligentie) en NLP (Natural Language Processing) om deze nieuwe inzichten, “Real-World Evidence” genoemd, te ontsluiten.

 

Partners in ambitie bij Lynxcare

LynxCare haalt in een Series A-investeringsronde 20 miljoen euro op om zijn internationale positie te versterken in de wereld van healthcare data en om  daarnaast de groei van het team te ondersteunen. Het is de grootste Belgische investeringsronde ooit binnen de digital health-sector. De Zwitserse health tech Investor MTIP leidde de investeringsronde, samen met Elaia (FR) en eerdere investeerders Heran Partners (BE), Btov Partners (DE) en PMV (BE). PMV participeerde voorheen via een converteerbare lening.