nl
Nieuwsbrief
Cases

Neuroventis

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Ludovic Ampe Neuroventis

Met deze financiering willen we onze internationalisering voortzetten en ons aanbod in neurologie uitbreiden naar andere ziektes naast epilepsie en hoofdpijn.

Ludovic Ampe, medeoprichter van Neuroventis

Apps voor patiënten met neurologische aandoeningen

Neuroventis ontwikkelt een Belgisch digitaal platform waarmee patiënten met neurologische aandoeningen hun gezondheidsgegevens zelf kunnen registreren en opvolgen. Ze kunnen die gegevens bovendien delen met hun artsen die een overzicht krijgen in een online dashboard. Dat moet leiden tot een betere monitoring, meer accurate diagnoses en betere behandelingen.

De eerste ‘mHealth’ (mobile health) app van Neuroventis was Helpilepsy, bestemd voor de ondersteuning van mensen met epilepsie. Ze kunnen bijvoorbeeld via de app bijhouden wanneer ze een aanval krijgen om de triggers te ontdekken. Toen ook MigraineManager, een app voor hoofdpijnpatiënten,  bijna klaar was voor lancering, ging Neuroventis op zoek naar nieuwe investeerders om de verdere groei van het bedrijf te financieren.

Neuroventis

Partners in ambitie bij Neuroventis

PMV zag het potentieel van het gezondheidsplatform en deed een voorstel tot financiering van de groei door een converteerbare lening. CAREvolution investeerde als tweede nieuwe aandeelhouder en kwam net als PMV in de Raad van Bestuur.

Door de investeringen van PMV en CAREvolution samen met de herinvesteringen door de bestaande aandeelhouders BlueHealth Innovation Fund en imec.istart, haalde Neuroventis bij deze financieringsronde in totaal een miljoen euro op.

Intussen wordt het platform al gebruikt in 11 landen en werkt Neuroventis ook aan apps voor het bijhouden van gegevens over parkinsonpatiënten, beroertes, MS- en alzheimerpatiënten.

Investeringsteam Neuroventis

Nathalie Van Bruaene Investeringsmanager nathalie.vanbruaene@pmv.eu