nl
Nieuwsbrief
Cases

Micledi

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Risicokapitaal
  • Starten
Microled van Micledi

Bij Micledi maken we displays die 100 keer helderder zijn dan de commercieel beschikbare alternatieven. Daarmee leveren we cruciale technologie voor AR-toestellen die digitale informatie op een nieuwe manier aan de consument presenteren.

Soeren Steudel, medeoprichter en CTO van Micledi

Micledi Microdisplays, een spin-off van imec, ontwikkelt microLED displays voor Augmented Realitybrillen. Een markt met toekomst want Augmented Reality of AR, waarbij een virtuele informatielaag over de werkelijkheid wordt gelegd, is sterk in opkomst. DeĀ  verwachting is zelfs dat AR headsets uiteindelijk de plaats van smartphones zouden kunnen innemen.

Micledi wil AR voor dagelijks persoonlijk gebruik mogelijk maken via slimme brillen die handig in gebruik zijn: klein, licht van gewicht, met een batterij met lange levensduur en tegen een redelijke prijs. Om dit mogelijk te maken ontwikkelt Micledi de kleinste en helderste beeldschermen ter wereld. De belangrijkste innovatie achter MICLEDI is een nieuwe integratietechnologie voor microLEDs op 300mm siliciumschijven, een technologie die in samenwerking met imec wordt ontwikkeld. Micledi Microdisplays werd opgericht door Dr. Soeren Steudel en Dr. Alexander Mityashin, beiden onderzoekers van imec met een diepgaande knowhow in R&D van organische displays. Sean Lord, een ervaren executive in de halfgeleiderindustrie, is CEO van het nieuwe bedrijf.

Partners in ambitie bij Micledi

PMV stapte in 2019 samen met imec.xpand en Fidimec mee in een kapitaalronde van in totaal 4,5 miljoen euro. In 2021 versterkten FPIM en KBC Focus Fund het investeringsteam eindigend op een totale investering van 11.5 miljoen euro.. Micledi’s nieuwe generatie beeldschermen voor AR-brillen past in PMV’s strategie om early stage technologie met een groot internationaal potentieel te ondersteunen en zo de positie van Vlaanderen als topregio te versterken.

 

Micledi

Bezoek de website van Micledi

Micledi

Investeringsteam Micledi

Vincent Hebbelynck Business manager ICT vincent.hebbelynck@pmv.eu +32 (0)2 274 63 37
Dany Vandevelde Principal investeringsmanager Dany.Vandevelde@pmv.eu +32 (0)2 274 63 85