nl
Nieuwsbrief
Cases

Morrow

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Risicokapitaal
  • Life sciences & care

Met de technologie van Morrow willen we ervoor zorgen dat de klassieke multifocale brillen binnenkort tot het verleden behoren.

Paul Marchal, CEO van Morrow

Van multifocaal naar autofocaal

Morrow werd opgericht als een spin-off van IMEC en UGent door Paul Marchal en Jelle De Smet. De twee ingenieurs bedachten een gepatenteerde technologie met als eerste toepassing, ‘autofocale’ brillen als comfortabeler alternatief voor de klassieke multifocale bril. Met een druk op de ingebouwde knop passen de brilglazen  van de autofocale brillen zich aan voor nabij of ver zien. Zo heeft de brildrager altijd een even groot gezichtsveld.

De hightechbrillen zijn technologische hoogstandjes met nanotechnologie in het montuur en liquid crystal in de brilglazen. Door een eenvoudige druk op de knop verandert door een kleine  elektrische stroomstoot de oriëntatie van het vloeibare kristal wat de breking van het licht wijzigt en resulteert in een verandering van het zicht. Elke bril wordt op maat samengesteld en geproduceerd met een 3D-printer. De eerste brillen van Morrow gingen in de zomer van 2021 over de toonbank.

Morrow

Partners in ambitie bij Morrow

PMV is sinds de oprichting in 2016 een van de structurele investeerders in Morrow. Zo was PMV achtereenvolgens betrokken bij het startkapitaal en de Serie A-financiering, en kende PMV een converteerbare lening toe.

Onder leiding van Zeiss Ventures en met de steun van bestaande investeerders waaronder PMV, heeft Morrow in juni 2022 meer dan 10 miljoen euro kunnen ophalen in de Serie B-financiering. De extra middelen zullen worden gebruikt voor de commerciële uitrol van de elektronische brillenglazen.

 

Investeringsteam Morrow

Thomas Beke Investeringsmanager thomas.beke@pmv.eu
Filip Goossens Principal investeringsmanager filip.goossens@pmv.eu