nl
Nieuwsbrief
Cases

Odette Lunettes

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien
Eline De Munck - Odette Lunettes

Een bril van Odette Lunettes geeft je het gevoel van zelfvertrouwen, empowerment en pit. We streven naar een tijdloos ontwerp met een edgy touch zodat je bril figuurlijk én letterlijk je sterkste punt wordt.

Eline De Munck, medeoprichter Odette Lunettes

Odette Lunettes is een Antwerps onafhankelijk brillenmerk opgericht in 2015 door het sterke ondernemersduo Bob Geraerts en Eline De Munck. Ze ontwerpen en verkopen eigentijdse, kwalitatieve en stijlvolle zonnebrillen en optische brillen. Het merk positioneert zijn brillen als modeaccessoire met een competitieve prijs binnen het duurdere segment.

Sinds 2017 heeft Odette Lunettes een snel groeitraject afgelegd. De brillen worden verkocht in België en internationaal, via een netwerk van onafhankelijke opticiens (B2B) en via eigen directe consumentenkanalen (B2C). In 2022 zijn er al vier eigen winkels op commerciële toplocaties in Antwerpen, Gent, Knokke en Maasmechelen Village.

Partners in ambitie bij Odette Lunettes

Bob Geraerts en Eline De Munck bewezen zich als een bijzonder ondernemend en ambitieus team, ook doorheen de covidcrisis. Ondanks de financiële impact besloot het management toen om te blijven investeren in toekomstige groei. De gemiste omzet tijdens de strikte lockdown van 2020 werd cashmatig opgevangen door een converteerbare coronalening van PMV.

In 2022 staat het bedrijf klaar om een volgende groeifase aan te vatten en zoekt daarvoor extra groeikapitaal. De financiering werd in juni 2022 gerealiseerd. Tokai Optecs, de leverancier van de brillenglazen voor Odette Lunettes, zorgde voor een cash inbreng terwijl PMV de coronalening inclusief intresten converteerde in kapitaal.

Bezoek de website van Odette Lunettes

www.odettelunettes.com

Investeringsteam Odette Lunettes

Piet Renson
Piet Renson Investeringsmanager piet.renson@pmv.eu
Marie Delbeke Hoofd Equity Investments +32 (0)2 229 52 30