nl
Nieuwsbrief
Cases

REIN4CED

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien
rein4ced-team-pmv

Als we op lange termijn de frameproductie op grote schaal in Europa willen realiseren dan moeten we ons daar vandaag op voorbereiden.

Michaël Callens, CEO van REIN4CED

REIN4CED produceert high-end fietsframes die vederlicht maar ultrasterk zijn. Het gebruikt daarvoor een zelfontwikkeld composietmateriaal – ‘Feather’ – dat niet alleen koolstofvezels bevat maar ook fijne staalvezels die het frame op cruciale plaatsen versterken. Zo gaan de ‘onbreekbare’ kaders van REIN4CED de concurrentie aan met carbonkaders, die het soms plots begeven.

Met zijn innovatieve aanpak op het vlak van materialen, het gebruik van hybride composiet en de geautomatiseerde processen bewijst REIN4CED dat het mogelijk is om de productie op een duurzame manier naar Europa te brengen.

Michaël Callens, CEO van REIN4CED: “Vandaag liggen we nog aan de kop van het peloton dankzij onze technische voorsprong maar de strategische drijfveren van de fietsindustrie om de waardeketen volledig te heroriënteren richting Europa zal een nog grotere vraag creëren waarop we ons moeten voorbereiden.”

Partners in ambitie bij REIN4CED

Om het productieteam en de productiefaciliteit te kunnen uitbreiden, heeft REIN4CED in mei 2022 een kapitaalronde afgesloten van 12 miljoen euro. Het rekende hiervoor op de steun van de bestaande investeerders Finindus, The Innovation Fund, KU Leuven, Gemma Frisius Fund, Capricorn  Partners, samen met twee nieuwe aandeelhouders, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en Invest For Jobs.

“Deze kapitaalronde moet REIN4CED in staat stellen om een strategisch traject uit te zetten voor fietsframeproductie in Vlaanderen. Vanuit PMV ondersteunen we graag bedrijven die op innovatieve manier inzetten op groei en ontwikkeling in Vlaanderen” zegt Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV.

Bezoek de website van REIN4CED

https://rein4ced.com/