nl
Nieuwsbrief
Cases

Skedify: afspraak online

  • Start-ups & scale-ups
  • Zelfstandigen en kleine ondernemingen
  • Cofinanciering
  • Starten
skedify-pmv

Net wie in een almaar digitalere wereld dreigt te verdwijnen, blijkt niet in te zetten op de klantgerichte persoonlijke afspraak.

Arne Bassez en Christophe Thelen, oprichters Skedify

De Gentse scale-up Skedify haalde 1,7 miljoen euro op voor de verdere uitbouw van een gebruiksvriendelijk online plaform dat afspraken en vergaderingen regelt en beheert. Het bedrijf van Arne Bassez en Christophe Thelen werd opgericht in 2015, en liet sindsdien een mooie groei optekenen. Met financiering door o.a. PMV.

Als student viel het Arne Bassez op hoe weinig indrukwekkend de toepassingen zijn om afspraken te plannen en te beheren, en vooral hoe weinig geconnecteerd die systemen zijn. Zijn thesis werd een heuse business case waarin hij voor verschillende innovaties de markt onderzocht. Niet alleen studeerde hij af met grote onderscheiding; hij had meteen ook waardevol marktonderzoek op zak. Waren er dan nog geen oplossingen voor online afsprakenbeheer? Toch wel: om een afspraak te maken bij een dokter of tandarts zijn er diverse oplossingen. Maar voor banken, verzekeraars, accountants of reisbureaus is het aantal toepassingen veel minder dik gezaaid. Toch is de nood er groter. Net de sectoren die in een almaar digitalere wereld dreigen te verdwijnen — wie boekt vandaag nog een hotel via een reisbureau? — bleken paradoxaal genoeg niet in te zetten op wat hen in die wereld overeind kan houden: de klantgerichte persoonlijke afspraak.

Second equity gap

Terwijl kantorennetwerken kleiner worden, verwachten consumenten een almaar grotere klantgerichtheid. Bassez besloot met Skedify — opgericht met eigen spaargeld — in te zetten op die paradox, en klanten te helpen bij de strategische transformatie naar expertise en advies op maat. Een gesprek inplannen met een specialist moet eenvoudig zijn, en op elk moment van de dag kunnen. De eerste softwareontwikkelaars werden aangenomen, en ook Christophe Thelen kwam erbij, goed voor 15 jaar afsprakenbeheer-ervaring in de gezondheidszorg. Door de omzetgroei ontbrak de nood aan groeikapitaal ogenschijnlijk. Maar de groei erna ging niet zonder slag of stoot. Het is voor heel wat start-ups een moeilijke periode: de bekende second equity gap is voor vele startende bedrijven zelfs het vroege einde.

Financieringsmix

Omdat Thielen en Bassez het te vroeg vonden om op zoek te gaan naar venture capital, stelden ze een alternatieve, slimme financieringsmix samen waarbij Winwinleningen als hefboom werden gebruikt voor een bancair krediet. Banken die de zaakvoerders aanvankelijk wandelen hadden gestuurd, bleken plotseling wél bereid een lening te geven. Vervolgens werd de banklening aangevuld met een Cofinanciering. Ten slotte werd kapitaal opgehaald bij business angels. Het resultaat: een goedkope en efficiënte financieringsmix mét bovendien waardevol advies bij het business- en financieringsplan. Met de opgehaalde financiering wil Skedify nu verder groeien, wereldwijd. De eerste internationale klanten zijn er al.

Bezoek de website van Skedify:

www.skedify.me