nl
Nieuwsbrief
Cases

Stichting Brussels Philharmonic

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien
Brussels Philharmonic

Dankzij Stichting Brussels Philharmonic kunnen investeerders veilig beleggen en kunnen onze strijkers op topinstrumenten spelen.

Gunther Broucke, intendant van Brussels Philharmonic

Strijkinstrumenten als belegging

Het klassieke orkest Brussels Philharmonic werd in 1935 opgericht door de Belgische openbare omroep en telt 80 vaste muzikanten. Topmuzikanten hebben instrumenten van de beste kwaliteit nodig, maar de aankoop kost erg veel geld. Tegelijk is het zo dat strijkinstrumenten – vooral cello, viool of altviool – een interessante belegging zijn omdat ze nog in waarde stijgen, zeker indien bespeeld door topmuzikanten.

Zo ontstond het idee om investeerders en muzikanten samen te brengen. Stichting Brussels Philharmonic werd opgericht in 2013 als een nieuw muzikaal beleggingsvehikel dat werkt met certificaten voor (strijk)instrumenten. De investeerder financiert de aankoop van één of meerdere strijkinstrumenten en de stichting stelt het instrument ter beschikking van een muzikant uit het orkest van Brussels Philharmonic.

Partners in ambitie bij Stichting Brussels Philharmonic

PMV was een van de eerste investeerders die (certificaten van) strijkinstrumenten aankocht via het fonds CultuurInvest. Deze investering is atypisch voor de werking van CultuurInvest omdat PMV hier niet rechtstreeks investeert in een rechtspersoon maar wel in een beleggingsproduct.

Bezoek de website van Brussels Philharmonic

Brussels Philharmonic

Investeringsteam Brussels Philharmonic

Marie Delbeke Hoofd Equity Investments +32 (0)2 229 52 30
Roald Borré Groepsmanager Risicokapitaal roald.borre@pmv.eu +32 (0) 2 274 63 71