nl
Nieuwsbrief
Cases

Techwolf

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien
Techwolf

We geven werknemers en managers inzicht in skills en bevorderen zo loopbaanontwikkeling en interne mobiliteit. Dankzij onze technologie kan HR een meer strategische rol opnemen binnen het bedrijf.

Andres De Neve, CEO Techwolf

TechWolf werd opgericht in 2018 door Andreas De Neve, Jeroen Van Hautte en Mikaël Wornoo tijdens hun studies ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Hun software gebruikt Artificiële Intelligentie om bedrijven een instant, up-to-date en objectief beeld te geven van de skills binnen hun personeelsbestand. Het platform verzamelt uit alle mogelijke gegevensbronnen de beschikbare data over de kennis en vaardigheden van elke medewerker.

Dat gaat van de gevolgde opleidingen, evaluaties en feedback tot presentaties en rapporten of projecten. Zo krijgen ondernemingen een duidelijk inzicht in het talent dat al aanwezig is en in de vaardigheden die ze nog moeten ontwikkelen of in huis halen. Het platform is bij uitstek geschikt voor echt grote ondernemingen met heel veel medewerkers, zeker nu de ‘war for talent’ hun groeiambities in de weg kan zitten. Wereldwijde spelers zoals energiebedrijf BP en het Amerikaanse GE Healthcare brengen de vaardigheden van hun medewerkers in kaart met TechWolf. In België wordt de technologie van TechWolf gebruikt door onder andere Telenet, Cegeka, KBC, SD Worx en Agoria.

Techwolf-team

Partners in ambitie bij Techwolf

Twee jaar nadat PMV investeerde in Techwolf, haalt het AI-gedreven Skills Intelligence platform €10 miljoen op in een investeringsronde geleid door Stride.VC, met deelname van Fortino Capital, Acadian Ventures, PMV en bestaande investeerders.  De financiering zal dienen voor de verdere internationale expansie en voor onderzoek en productontwikkeling. Eind 2024 wil TechWolf de wereldwijde leider in Skill Intelligence software zijn en 100 miljoen werknemers van skill inzichten voorzien.

Bezoek de website van Techwolf

Techwolf

Investeringsteam Techwolf

Lieven De Jonge Businessmanager Scale-ups & Industrials lieven.dejonge@pmv.eu +32 (0)2 274 63 73
Michaël Raes Investeringsmanager michael.raes@pmv.eu