nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV financiert mee de management buy-in van Dataction

26 nov 2018
dataction-inspectie-pmv

Vlaanderen kent een enorm potentieel aan mooie bedrijven waarvan er vele helaas geen opvolger hebben. Dataction, een expert in onder andere mobile computing, bar scanning, WLAN-systemen en voice picking, is er zo een. PMV financierde mee de overnametransactie door de externe investeerders Jan Doclo en Nico Weymaere.

Dataction, gevestigd in Erpe-Mere ( België) en Dronten (Nederland), legde de laatste jaren een sterk groeiparcours af en bouwde een mooie en gediversifieerde klantenportefeuille uit met namen als Volvo Car Belgium, DAF trucks, Heineken, Balta, Eandis en Nippon Express. De sectorfocus ligt daarbij op transport en logistiek, industrie en veiligheidsdiensten. Het bedrijft stelt 28 VTE te werk en realiseerde in 2017 een omzet van 12,3 miljoen euro binnen de Belgische en Nederlandse markt.

Dataction is een familiaal bedrijf zonder interne of familiale opvolging, waardoor er over de bedrijfsmuren werd gekeken voor de voortzetting. Die overdracht werd eind oktober afgerond door overnemers Jan Doclo en Nico Weymaere, waarbij de eerste de operationele leiding zal nemen en de tweede in eerste instantie optreedt als investeerder. Beiden hebben een uitgebreide ervaring opgebouwd binnen een industriële context.

PMV stapte mee in de overnametransactie door middel van een achtergestelde bedrijfslening, met voldoende flexibiliteit om de ontwikkeling van de onderneming niet in de weg te staan.

Die ontwikkeling wordt vooral gezocht in een verdere focus op dienstverlening en het aanbieden van end-to-end oplossingen. Daarnaast willen ze zich binnen België nog meer gaan concentreren op Brussel en Wallonië, waar Dataction op dit moment weinig of niet actief is.

Jan Doclo: “De markt van datacaptatie en digitalisatie, waarin DatAction zich beweegt, is in volle expansie. Wij zullen duidelijke strategische keuzes dienen te maken om de groei en toegevoegde waarde naar onze klanten toe te continueren. Daarnaast zullen ook teamwerk en interne procesverbetering de nodige aandacht krijgen.“

PMV is verheugd mee haar schouders te kunnen zetten onder dit veelbelovende industriële groeiverhaal.

www.dataction.com

 

Contact:

Bart Van Hoe, Investeringsmanager bedrijfsleningen, bart.vanhoe@pmv.eu – 0494574675

Frank Kindt, Communicatiemanager, frank.kindt@pmv.eu –0472420790