nl
Nieuwsbrief
Cases

Chocolate Nation

  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Starten

Er wordt ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd om Belgische chocolade de plek te geven die hij verdient, een plek vol beleving en zalige chocoladeproeverijen.

Mickelle Haest en Jeroen Jespers, Oprichters & Managing Partners Chocolate Nation

Op de locatie bij het Antwerpse Centraal Station waar vroeger Aquatopia huisde, opende in januari 2019 Chocolate Nation de deuren. Het is een innovatief belevingsmuseum van drie verdiepingen en ruim 4.000 m², volledig gewijd aan de wereldberoemde Belgische chocolade. Bovendien huist er ook een restaurant en kunnen bedrijven er terecht voor events en teambuildings.

Het nieuwe museum zet Antwerpen op de kaart als chocoladestad. Meurisse bouwde er in 1831 de allereerste chocoladefabriek van het land. De Antwerpse haven bezit bovendien de grootste opslagplaatsen voor cacao ter wereld. In Chocolate Nation gaan de bezoekers op een zintuiglijke reis die start op de cacaoplantages aan de evenaar en daarna het traject van de cacaoboon volgt tot in Antwerpen.

Partners in ambitie bij Chocolate Nation

Er werd ruim 10 miljoen euro geïnvesteerd om het voormalige aquarium om te bouwen tot een chocolademuseum. Tot de aandeelhouders van de nieuwe toeristische trekpleister behoren niet alleen initiatiefnemers Mickelle Haest en Jeroen Jespers, maar ook de families De Nolf en Claeys via hun respectievelijke holdings Koinon en Cennini. PMV investeerde in het kapitaal van de originele start-up en verschafte een waarborg.

Investeringsteam Chocolate Nation

Els Lamberts Senior investeringsmanager Els.Lamberts@pmv.eu
Robin Mees Senior investeringsmanager robin.mees@pmv.eu