nl
Nieuwsbrief
Cases

Willow

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Starten
Willow

Vandaag beseft elke kmo dat contentmarketing en online zichtbaarheid een must zijn, maar vaak is er geen budget voor een externe consultant. Met Willow bieden we daarop een antwoord waarmee we willen uitgroeien tot marktleider in ons segment.

Ludwig Dumont, CEO van Willow

Het in 2018 opgerichte technologiebedrijf heeft als algemene missie om social media marketing toegankelijk te maken voor kmo’s die vandaag niet over de middelen noch over de kennis of tijd beschikken om dit volledig zelf te doen. “Het is onze visie om op termijn de enige oplossing te zijn die professionele dienstverleners en ondernemers nodig hebben om hun socialmedia-aanwezigheid te beheren en te beheersen. Van structuur, over inspiratie tot begeleiding en optimalisatie”, zegt CEO en oprichter Ludwig Dumont.

Het verhaal van Willow start in San Francisco, waar Ludwig Dumont er als marketing consultant verschillende bedrijven hielp met hun social media. Al snel kwam hij tot de vaststelling dat heel wat kmo’s en zelfstandige ondernemers niet over de middelen beschikken om agencies of consultants in te huren, maar ook niet de kennis of de tijd hebben om alles zelf te doen. Nochtans is de kracht van social media heel duidelijk. Het speelt een belangrijke rol in het sales-proces, helpt om een sterke employer brand uit te bouwen en zet in het algemeen een organisatie of ondernemer op de digitale kaart. Die disconnect tussen wat er op de markt was en de belangrijke rol die social media spelen voor ondernemingen, vormde de basis voor het ontstaan van Willow.

De oplossing die vervolgens door het Willow-team ontwikkeld en gedurende drie jaren verder verfijnd werd, is een combinatie van een sterke en eenvoudige social mediatool die structuur, inspiratie en inzichten biedt (en aan de hand van een slim algoritme leert en optimaliseert) in combinatie met coaching – zowel menselijk als digitaal – door een social media-expert. De combinatie van efficiëntie en intelligentie (via de tool), en kennis en begeleiding (via de expert) is een troef voor zakelijke  dienstverleners, ondernemers en B2B gefocuste kmo’s. Vandaag zijn honderden ondernemers en zakelijke dienstverleners klant bij Willow, waarvan ongeveer 70% in België en Nederland, en 30% in de Verenigde Staten. Willow ziet vandaag veelbelovende tractie bij accountants en fiscalisten, HR-professionals en juridische dienstverleners.

Partners in ambitie bij Willow

Socialmediaplatform Willow rondde in 2020 een nieuwe kapitaalronde af. Nieuwe investeerders SmartFin en PMV staan samen met bestaande investeerders imec.istart, Alex Brabers en Marc Vanderheyden in voor de extra funding ten belope van 1,5 miljoen euro. Met de bijkomende financiering wil Willow nog meer bedrijven en ondernemers helpen met hun social media. Bijkomend wil de scale-up ook haar internationale voetafdruk verder vergroten. Willow wil de belangrijkste social media-oplossing worden nu de digitalisering binnen kmo-industrie in de hoogste versnelling zit.

Robin Mees Senior investeringsmanager robin.mees@pmv.eu
Els Lamberts Senior investeringsmanager Els.Lamberts@pmv.eu