nl
Nieuwsbrief
Cases

ÅSKA BIKE

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Starten
Aska-Filip-Dehing-pmv

Wij willen van pendelen het beste deel van je dag maken. De shift in mobiliteit biedt opportuniteiten om van woon-werkverplaatsingen een veel betere ervaring te maken dan wat ze nu is. Dat is exact wat we realiseren met ÅSKA BIKE.

Filip Dehing, CEO van ÅSKA BIKE

ÅSKA BIKE werd enkele jaren geleden opgericht door fervente fietsers en ingenieurs met een passie voor e-mobility. Zij passen hun jarenlange ervaring uit de auto-industrie, machinebouw en productontwikkeling toe op e-bikes en komen zo tot een innovatieve e-bike die comfort en avontuur combineert.

ÅSKA gelooft dat de speedpedelec het perfecte, duurzame alternatief is voor de auto en bovendien een veel betere beleving biedt. ÅSKA wordt uitgesproken als /oska/ en betekent donder in het Zweeds. Het Belgische merk koos voor deze naam om z’n liefde voor het buitenleven, de honger naar avontuur en z’n aandacht voor groene innovatie te benadrukken.

ÅSKA BIKE vertrekt vanuit een uitgekiende geometrie, en vult dit aan met top-end componenten, een verende voor- en achtervork, 29” wielen met brede banden en een uiterst onderhoudsarme, maar krachtige aandrijving. Deze rigoureuze keuzes voor kwaliteit en het consequente ontwerp zorgen voor een ongezien avontuurlijke rijervaring, waar plezier, veiligheid en snelheid hand in hand gaan. ÅSKA biedt zo een fiets aan die met haar bijzondere wegligging de slechte Belgische fietspaden doet vergeten.

Daarnaast kiest de producent resoluut voor uitsluitend Belgische en Europese onderdelen, zowel uit duurzaamheids- als kwaliteitsoverwegingen. Hiermee gaat ÅSKA voor een radicale verandering in de productie van fietsen. ÅSKA stapt af van het klassieke buizenframe en zet in op een gepatenteerd concept in framebouw met lokale productie om aan de hoge kwaliteitsnormen te voldoen.

Partners in ambitie bij ÅSKA BIKE

ÅSKA BIKE haalt bij een eerste kapitaalronde 1,3 miljoen euro op. Geldschieters zijn de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV samen met Bob Verbeeck (Golazo), Steven Buyse (CVC Capital Partners), Xavier Dewulf (G&V Energy Group), Stefan Tournoy (Veepee) en Mark De Smedt (Plan International). Met deze kapitaalsverhoging kan het bedrijf zijn ambitieuze groeidoelstellingen realiseren.

“ÅSKA verenigt hoogtechnologie met een duurzame visie, om zo mee de transitie naar een duurzame mobiliteit te bewerkstelligen. Vanuit PMV investeren wij maar al te graag in dergelijke schoolvoorbeelden van duurzame innnovatie. Het ultieme doel moet zijn: meer werknemers op de fiets voor het woonwerkverkeer en zo het fileprobleem doen dalen. We geloven dat ÅSKA daarvoor een overtuigend product aanbiedt”, aldus Roald Borré, Groepsmanager Equity Investments bij PMV.

Investeringsteam ÅSKA BIKE

Robin Mees Senior investeringsmanager robin.mees@pmv.eu
Quinten Depré Investeringsmanager quinten.depre@pmv.eu