nl
Nieuwsbrief
Cases

Elegnano: best of both worlds

  • Start-ups & scale-ups
  • Winwinlening
  • Starten

Het is een uitdaging om technische ingenieursmaterie over te brengen in iets wat het grote publiek ook lust.

Katrien Herdewyn, oprichter Elegnano

Wetenschap in een aantrekkelijk design gieten en zo een stapje zetten richting een betere wereld. Dat is wat Katrien Herdewyn doet met haar schoenenlabel Elegnano.

“Voor een stukje een tegengewicht bieden aan de huidige ‘fast fashion’ door met de toepassing van technologie producten duurzamer te maken”, zo vat Herdewyn de filosofie achter haar schoenmerk samen. Door de leervezels in te pakken in minuscule kleine ‘paaltjes’ maakt ze de Elegnano-schoenen vocht- en vuilafstotend. De nanotechnologie wordt zo ingebed in een chemisch proces dat deel uitmaakt van het leerlooien.

Commercieel model

Herdewyns voorliefde voor schoenen wist ze zo te combineren met haar opleiding burgerlijk ingenieur materiaaltechnologie. Dat leidde tot de Elegnano-schoenenlijn voor vrouwen, die sinds 2015 op de markt is. Eind 2019 voegde ze daar ook een beperktere mannencollectie aan toe. Voor haar opstart maakte Herdewyn gebruik van de Winwinlening. “Je hebt in de mode een lang investeringstraject vooraleer er geld binnenkomt. De Winwinlening bleek een geschikte financieringsvorm, waarbij ik bovendien het risico vermeed dat ik niet zou kunnen terugbetalen.”

Bezoek de website van Elegnano

www.elegnano.com