nl
Nieuwsbrief
Cases

eTheRNA

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

Door onze jarenlange focus op mRNA en de bijbehorende eigen technologieën, beschikt eTheRNA over de juiste, unieke vaardigheden en middelen om de ontwikkeling van mRNA-toepassingen te ondersteunen.

Bernard Sagaert, CEO bij eTheRNA

RNA-platform ontwikkeling voor therapiën

ETheRNA is in 2013 opgericht als spin-off van de VUB. Het biotechbedrijf heeft een eigen technologieplatform uitgebouwd dat ingezet wordt voor de ontwikkeling van mRNA gebaseerde therapieën voor de behandeling van ziekten. mRNA is vandaag ook bij het grote publiek bekend als bouwsteen in de coronavaccins van Moderna en Pfizer. Het zorgt ervoor dat cellen eiwitten aanmaken die bijvoorbeeld het immuunsysteem trainen voor het aanvallen van –kankercellen, maar kan in een brede waaier van ziektes gebruikt worden.

Etherna heeft intussen kantoren in Niel, Zwijnaarde, New York en Hongkong. In februari 2022 sloot de onderneming een onderzoeksovereenkomst met het Duitse farmabedrijf Merck KGAA.

Labo bij eTheRNA

Partners in ambitie bij eTheRNA

PMV is investeerder van het eerste uur en was betrokken bij de opeenvolgende financieringsrondes voor eTheRNA. Het bedrijf kan ondertussen steunen op een sterk internationaal investeerdersconsortium met co-investeerders als LSP (huidige EQT Life Sciences), Novalis LifeSciences, Fund+, Omega Funds, Boehringer Ingelheim, Grand Pharma, BNP Paribas Fortis en Kenneth Chien.

Bij de laatste 39mln. euro investeringsronde in 2022 traden Dr. Marijn Dekkers (Novalis LifeSciences) en mRNA expert Kenneth Chien (mede-oprichter van Moderna) toe tot de raad van bestuur.

Investeringsteam eTheRNA

Kenneth Wils Hoofd Life Sciences & Care kenneth.wils@pmv.eu +32 (0)2 274 63 83
Bart De Taeye Senior Investeringsmanager bart.detaeye@pmv.eu