nl
Nieuwsbrief
Cases

Confo Therapeutics

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Confo Therapeutics

We waarderen de sterke en bestendige steun van onze investeerders waardoor we als bedrijf op dit punt zijn gekomen. We kijken ernaar uit om ons platform voor de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen een bijkomende boost te geven en ons portfolio van GPCR-modulerende verbindingen verder te ontwikkelen.

Cedric Ververken, CEO van Confo Therapeutics

Confo Therapeutics is een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en VIB die in 2015 werd opgericht door VIB en Capricorn Venture Partners. Daarbij kreeg het ook de steun van MINTS, QBIC, V-Bio Ventures en PMV. Het Gentse biotechbedrijf ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen op basis van zijn ‘Confo-technologie’ en ‘ConfoBodies’ – antilichamen afkomstig van kameelachtigen.

De gepatenteerde ConfoBodies kunnen op selectieve manier G-proteïne gekoppelde receptoren (GPCRs) stabiliseren in specifieke conformaties. Daardoor zijn het waardevolle hulpmiddelen voor de ontdekking van geneesmiddelen om ernstige ziekten te behandelen. Confo Therapeutics werkt niet alleen aan eigen ontwikkelingen maar sluit ook interessante partnerships met farmaceutische bedrijven.

Confo Therapeutics

Partners in ambitie bij Confo Therapeutics

In boekjaar 2020 groeide het personeelsbestand van 33 naar 50 medewerkers. Eind november 2021 sloot Confo Therapeutics een belangrijk nieuw partnership met het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Regeneron Pharmaceuticals. Daaruit blijkt eens te meer het potentieel van Confo’s technologieplatform voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

PMV was van bij de start betrokken bij Confo Therapeutics en nam in 2019 ook deel aan de Series A-financieringsronde die werd geleid door BioGeneration Ventures (BGV) en Wellington Partners. Daarbij haalde het groeibedrijf 30 miljoen euro op bij nieuwe en bestaande financiers.

Contacteer onze experts Life Sciences

Filip Goossens Principal investeringsmanager filip.goossens@pmv.eu
Kenneth Wils Hoofd Life Sciences & Care kenneth.wils@pmv.eu +32 (0)2 274 63 83