nl
Nieuwsbrief
Cases

Hashting: wereldleider in wording

  • Start-ups & scale-ups
  • Cofinanciering
  • Waarborgen
  • Groeien
  • Starten

Na vijf jaar is het Hashting-platform volledig klaar voor de toekomst en kan het uitgerold worden naar nagenoeg alle landen.

Karl De Beul en Bart Baeyens, oprichters Hashting

De Belgische start-up Hashting ontwikkelde een unieke software waarmee merken via QR-codes of sms-berichten rechtstreeks promoties of wedstrijden kunnen aanbieden aan consumenten. Om het unieke platform wereldwijd uit te rollen, haalde het oprichtersduo twee nieuwe aandeelhouders binnen en zocht het financiering bij BNPP Fortis en PMV, dat met een Cofinanciering en een waarborg de internationale expansie mogelijk helpt te maken van het bedrijf uit Lint.

Hashting werd vijf jaar geleden opgericht door Karl De Beul (ex Unilever, Bananas, Special Olympics…) en Bart Baeyens (ex Henkel, Danone, The Insiders) als marketingtechnologieplatform. Hetbontwikkelde een unieke software waarmee merken consumenten rechtstreeks tot een aankoop kunnen aanzetten: via zijn of haar mobiele telefoon ontvangt de potentiële klant een code die in het winkelpunt leidt tot een korting of een ander voordeel. Belangrijk is de eenvoud van het systeem: de consument moet geen app installeren of persoonlijke gegevens invullen. Het merk kan via een dashboard de impact van de campagne opvolgen in real time. Door ook de uitbetalingen aan consumenten en winkels op zich te nemen (clearing), biedt Hashting een totaaloplossing aan haar klanten. De start-up is ondertussen actief in vijftien landen en telt 100+ klanten, onder meer Coca-Cola, Heineken, Unilever, Danone, Nestlé, AB Inbev, L’Oréal, Pepsico, Bosch-Siemens, Orange, GSK, Merck, Estée Lauder, Philips, Mars en Soudal. De Hashting-technologie maakt het mogelijk om in nagenoeg elk land snel een platform op te zetten. Het bedrijf wil dan ook in elk continent aanwezig zijn. Om die ambitieuze plannen te realiseren, was een investering nodig.

Bezoek de website van Hashting:

www.hashting.com