nl
Nieuwsbrief
Cases

Indigo Diabetes

  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

Indigo, een spin-off van de Universiteit Gent (UGent) en imec, maakt gebruik van baanbrekende fotonicatechnologieën om een glucosesensor zonder prikpen te ontwikkelen. Het bedrijf ontwikkelt een revolutionaire, hoogtechnologische sensor die dokters onderhuids zullen inbrengen en die continu het bloedsuikergehalte monitort.

De ontwikkeling van een implantbare sensor vervangt meerdere vingerprikken per dag en zal de levenskwaliteit van de diabetici en hun zorgverstrekkers sterk verbeteren. Daarnaast laat de sensortechnologie toe om meerdere biologisch relevante metabolieten gelijktijdig op te volgen. Het bedrijf is gevestigd in Gent, waar het toegang heeft tot de Photonics Research Group van Ugent en het NB-Photonics consortium, een toonaangevend Europees academisch consortium gespecialiseerd in fotonica.

Partners in ambitie bij Indigo Diabetes

Indigo Diabetes haalde in een eerste kapitaalronde in 2016,  7 miljoen euro op bij een internationaal investeringssyndicaat onder leiding van Thuja Capital Healthcare Fund II (Nederland) en PMV (België). Andere leden van het syndicaat zijn Sensinnovat, Parana Management Corp, Qbic Arkiv Fund, Fidimec, SOFI, Manuardeo en Capricorn ICT Arkiv. Deze financiering werd gebruikt om de multi-biomarkersensor voor mensen met diabetes verder te ontwikkelen.

In 2020 rondde Indigo een Series B-kapitaalronde af van 38 miljoen euro. Met deze investering kan het bedrijf na de beloftevolle preklinische resultaten de klinische studies met testpersonen opstarten in Europa en de Verenigde Staten.. De kapitaalronde werd geleid door Fund+, met de participatie van Ackermans & van Haaren, imec.xpand, Capricorn Digital Growth Fund, QBICII, Titan Baratto en de Series A-investeerders, waaronder PMV.